Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Krenželok s Lakatošem pomohli Vítkovicím ukončit čekání na tříbodovou výhru

Vítkovice porazily ve 33. kole extraligy Mladou Boleslav 3:1 a poprvé od 13. prosince se znovu mohly radovat z výhry v základní hrací době. Gólem a přihrávkou k němu přispěl nejlepší vítkovický střelec Dominik Lakatoš, stejnou bilanci měl i Lukáš Krenželok. Mladá Boleslav v Ostravě nebodovala po šňůře pěti venkovních výher.

Brankář Vítkovic Daniel Dolejš
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Pro nás je to velice cenné a zasloužené vítězství za tři body. Musím pochválit hráče, jak si za výhrou šli, což podpořil i výborný výkon gólmana. Po jednom utkání nechci lítat v oblacích, ale šlo vidět, že se obranná hra zlepšila. Vladimír Svačina zase přinesl klid dopředu i novou šťávu do prvního útoku. Jsme spokojeni, do kabiny míří pochvala," konstatoval vítkovický kouč Miloš Holaň.

Řada změn během posledních dvou dnů na vítkovické soupisce měla efekt. Domácí zatřásli sestavou a do zápasu nastoupili se třemi posilami Galvinšem, Pyrochtou a Svačinou, ale první důležitý part sehrál jejich nejproduktivnější hráč.

Lakatoš v 11. minutě vypíchl Ševcovi puk ve středním pásmu, vyměnil si ho s Fridrichem a pak z přečíslení zápěstím překonal Růžičku.

Pak ale zaspala i vítkovická defenziva, která si nepohlídala Flynnův pohyb ve středním pásmu. Hostující útočník vpadl nehlídán domácím do týlu a zblízka nedal Dolejšovi šanci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Mladá Boleslav

Za výhrou Vítkovičtí vykročili ve druhé části. Za stavu 1:1 ale přečkali šanci Aldersona, který zblízka nezakončil mladoboleslavský brejk.

Vítkovice si pomohly v přesilovce. Hned první vyloučení v zápase už za 21 sekund domácí využili, když se v tlačenici na brankovišti dokázal zorientovat Krenželok a usměrnil do branky Lakatošovu přihrávku.

Za 130 sekund přidaly Vítkovice třetí gól: Schleiss zpoza brány dokázal s bekem na zádech vybruslit na střed hřiště a švihem z otočky se trefil nad Růžičkův beton.

"Myslím, že to z naší strany bylo slušné. Hrálo se mi dobře, měl jsem i šance, s nimi si musím poradit lépe. Dle mého jsme Bolku do ničeho nepustili a jako tým jsme podali super výkon," řekl Vladimír Svačina po své obnovené vítkovické premiéře.

Další gól měl za tři minuty na hokejce Hruška, ale ze svého úniku vytěžil jen nepříliš povedenou střelu.

Ostravané však nadále hráli s chutí a odhodláním a navíc je vzadu jistil spolehlivý Dolejš, který v úvodu třetí části nepovolil Boleslavi kontaktní gól při možnosti Luntera.

Další příležitost pak hosté prohospodařili v přesilové hře, a i když v závěrečné pětiminutovce dusili soupeře před Dolejšovou bránou, kontaktní gól naděje už nevstřelili ani v power-play.

"Rozhodly osobní souboje, prohrávali jsme je v obranném i útočném pásmu. V útočném pásmu jsme se neudrželi na puku, domácí rychle otáčeli hru," vysvětlil hostující obránce Marek Hrbas.

HC Vítkovice - BK Mladá Boleslav 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Lakatoš (Fridrich), 27. L. Krenželok (Lakatoš, Pyrochta), 29. Schleiss (L. Krenželok) - 18. Flynn (O. Najman, P. Kousal). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Lederer, Lučan. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0.

Vítkovice: Dolejš - Pyrochta, R. Polák, Gewiese, Galvinš, Koch, L. Kovář - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Schleiss, Dej, L. Krenželok - M. Kalus, J. Mikyska, Mallet - Dočekal, Werbik, Fridrich. Trenér: Holaň.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Pláněk, Moravec, Šidlík, Fillmann - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, Cienciala, Luntner - Alderson, Claireaux, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenér: R. Rulík a P. Patera.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články