Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň udolala v západočeském derby Karlovy Vary 4:3, dvakrát se trefil Martin Lang

Plzeň zvítězila ve 33. kole extraligy nad Karlovými Vary 4:3, oplatila tak soupeři porážku z předchozího derby a posunula se na třetí místo tabulky. Po bezbrankové úvodní třetině se v prostřední části domácí ujali vedení díky dvěma trefám navrátilce z mistrovství světa juniorů Martina Langa, který debutoval v nejvyšší soutěži. Hosté ještě do pauzy stihli snížit a na začátku třetí třetiny vyrovnali. Poté se však domácí prosadili dvakrát a díky vítěznému přesilovkovému gólu Jakuba Poura uspěli podruhé za sebou.

Radost hokejistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Utkání sice začalo ve velkém tempu, ale pořádnou šanci si vypracovali domácí až v osmé minutě během přesilovky, když Stříteského volej z bezprostřední blízkosti zlikvidoval gólman Novotný rozklekem.

Ve 12. minutě lépe bruslící hosté zahrozili také v početní výhodě, Flek ale tváří v tvář nepřekonal Pavláta. Mladý strážce domácí branky si poradil i s dalšími pokusy hráčů Energie a po pauze převzali iniciativu domácí.

"Začali jsme dnes špatně. V kabině jsme si k tomu něco řekli. Nebyli jsme asi v hlavě dobře nastavení. Jsem rád, že jsme se potom dokázali zlepšit a vyhrát," zhodnotil průběh utkání Martin Lang.

Pour ještě při přečíslení dva na jednoho neuspěl ani nadvakrát, následně Gulašův forhendový blafák zneškodnil pravým betonem Novotný, ale ve 31. minutě už Indiáni dokonce dvakrát udeřili.

Nejprve se po akci Kodýtka trefil rychlou střelou pod horní tyč Martin Lang a extraligový debutant navíc o 25 vteřin později zvýšil pokusem z otočky na 2:0.

"První gól byl náhoda. Omylem jsem do hry skočil Milanu Gulašovi, ale tím gólem jsem to napravil. U druhého jsem zůstal sám před bránou, Petr Kodýtek to tam dobře vyšťoural, já se potom snažil rychle otočit a vypálit na bránu," popsal svoje povedené střídání Martin Lang.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Karlovy Vary

Bleskově mohl odpovědět Vondráček, jenž neproměnil bekhendovým zakončením samostatný únik a za chvíli ztroskotal na Pavlátovi i z otočky.

Střelecky aktivnější hosté poté nezužitkovali krátkou přesilovku, ale ve 38. minutě snížil ve vlastním oslabení přesnou střelou z levého kruhu Skuhravý.

V rušném závěru druhé třetiny protáhl Pavláta ranou švihem nekrytý Kaše a z protiútoku Gulaš prováhal přečíslení dvou na jednoho.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky Koblasa dorážkou vlastní střely vyrovnal na 2:2. O chvíli později Lauko napálil pravou tyč a Flek v dobré pozici zamířil jen do náruče Pavláta.

V 50. minutě udeřilo z brejku na druhé straně, když Eberleho zakončení usměrnil do sítě Straka. Hosté se snažili zareagovat, Pavlát si však vleže poradil i s tečí Fleka.

"Byli jsme aktivnější tým, bohužel jsme ale neproměnili šance a to si myslím, že rozhodlo zápas. Nevyužili jsme několik přečíslení a Plzeň naopak z brejku rozhodla," zhodnotil průběh utkání obránce Lukáš Pulpán, jenž v plzeňském týmu odehrál šest sezon a vrátil se sem jako soupeř. "S diváky by to při derby bylo vyhecovanější. Ale nic to nemění na tom, že jsme dnes měli vyhrát my."

Energii zbrzdil trest za nesportovní chování střídačky, který v 56. minutě potrestal přesnou ranou bez přípravy Pour.

Necelé tři minuty před koncem však po rychlé kombinaci s Mikúšem a Vondráčkem snížil na 3:4 Graňák. Dotáhnout plzeňské vedení přes hru bez brankáře Karlovarští nestihli a prohráli počtvrté za sebou.

"Musíme si nasadit montérky a začít makat. Jdeme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát. Hrát doma by pro nás měla být výhoda. Musíme dát upracované góly a vyhrát. Musíme to tam narvat i s gólmanem," burcuje před sérií čtyř domácích utkání Pulpán.

HC Plzeň - Energie Karlovy Vary 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 31. M. Lang (Kodýtek), 31. M. Lang, 50. P. Straka (F. Suchý), 56. Pour (L. Kaňák, F. Přikryl) - 38. Skuhravý (Vondráček, M. Rohan), 43. Koblasa (Kohout), 58. Graňák (Vondráček, T. Mikúš). Rozhodčí: Pražák, Úlehla - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1.

Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Budík, Jiříček, V. Lang, Stříteský, Vráblík, L. Kaňák - Gulaš, Kodýtek, M. Lang - Eberle, F. Suchý, P. Straka - Pour, F. Přikryl, Rob - Malát, Slanina. Trenér: Čihák.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Weinhold, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, D. Kaše, Hladonik - O. Beránek, T. Mikúš, Lauko - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články