Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

O výhře Litvínova na Spartě rozhodl jediný gól Písaříka

Praha - Hokejisté Litvínova vyhráli ve 12. kole extraligy přímém souboji o druhé místo na ledě pražské Sparty 1:0 a vyhráli devátý z deseti zápasů v této sezoně. Jedinou branku vstřelil v 16. minutě Pavel Písařík, brankář Pavel Francouz udržel podruhé čisté konto.

Litvínov - Sparta
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Hned v první minutě měl šanci Hlinka, ale Francouz zasáhl betonem. I potom byla sice Sparta aktivnější, ale šance chyběly na obou stranách. Až v páté minutě po Cingelově akci zahrozil Sabolič. Sparta se pak ubránila při Přibylově vyloučení, ale osm vteřin po jeho návratu na led inkasovala.

Piroš se šikovně natlačil z rohu před branku, přihrál volnému Písaříkovi, který se radoval ze své premiérové extraligové branky. V úvodu druhé třetiny se tlačila za vyrovnáním Sparta, ale pak převzali iniciativu Severočeši a Novotný měl práci hlavně při závaru první formace Vervy. Spartu dostaly zpět do tlaku přesilovky, při vyloučeních Lukeše a Kubáta. Ale Pražané šance neproměnili. Kumstát po Pechově přihrávce trefil Francouze a litvínovského gólmana nepřekonal ani Rolinek.

Sparta se i v plném počtu hráčů na ledě snažila smazat manko, ale Ďalogovu ránu vykryl opět Francouz, který ve 34. minutě zlikvidoval lapačkou i Saboličův únik. Hosté se ubránili i při Hüblově trestu, na konci druhé části se zase ubránili v oslabení Pražané. V úvodu třetího dějství zakončoval po Hlinkově přihrávce z dobré pozice Barinka, ale zamířil jen do Francouze.

Tuhý boj velké šance nenabízel ani při zkrácených přesilovkách na obou stranách. Litvínov sice při vyloučeních Dvořáčka a Piskáčka svůj náskok nezvýšil, ale ve zbytku vedení nepustil. Litvínovského brankáře při závěrečném náporu nepřekonali Buchtele, Hlinka ani tečí při power play Kumstát.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Litvínov

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 16. Písařík (Piroš, Jurčík). Rozhodčí: Hejduk, Pešina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:4, navíc Klimek (Sparta) 10 min. Bez využití. Diváci: 5 747.

Sparta: F. Novotný - Hrbas, Barinka, Polášek, Piskáček, Ďaloga, J. Mikuš - Kumstát, Pech, Rolinek - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Cingel, Klimek - Dvořáček, Volek, J. Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.

Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, T. Pavelka, Zeman - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Ručinský - Šrámek, Piroš, Jurčík - Písařík, Smolka, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Josef Jandač (Sparta): "Sehráli jsme už čtvrté utkání v sedmi dnech a myslím si, že to na nás bylo dneska trošku znát. Nebyl tam možná o něco rychlejší krok, něco nám prostě v útočné fázi chybělo. Samozřejmě Francouz potvrdil svoje kvality. Soupeř hrál velmi dobře organizovaně do obrany, my jsme se tam těžko prosazovali. V přesilovkách jsme možná mohli něco dát ve druhé třetině. Ve třetí třetině nás zabrzdila tři vyloučení, zaprvé nás to stálo síly a zadruhé čas utíkal. Bohužel bez gólu to nejde, ale bod bychom si zasloužili."

Radim Rulík (Litvínov): "Začátek zápasu jsme úplně nezachytili, soupeř hrál dobře do obrany a měl nebezpečné situace u nás ve třetině. Pak jsme ale během první třetiny srovnali krok. Ve druhé třetině jsme se začali dostávat docela dobře do zápasu, ale zabrzdila nás série vyloučení. Pro nás bylo strašně důležité, že jsme ta oslabení ubránili. Ve třetí třetině to byl z naší strany boj. Vyhráli jsme 1:0, zápas mohl skončit jakkoliv, měli jsme trošku více štěstí."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články