Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Nesmysl, shodli se Plekanec a Čáslava o rozhodnutí sudího Bulanova

Praha- Necelých 24 hodin poté, co přiletěl do Prahy, nastoupil Tomáš Plekanec k semifinále mistrovství světa proti Kanadě. Ani on však nepomohl českému týmu k výhře nad favoritem turnaje. Obránce Petr Čáslava hrál zase 200. zápas v reprezentačním dresu a bylo to nepovedené jubileum. Oba nedokázali pochopit výrok rozhodčího Bulanova z Ruska při neuznaném gólu.

Začátek utkání byl z Vaší strany výborný. Vše mohlo být jinak, kdyby první padl gól do kanadské sítě…

Čáslava: "Myslím, že to bylo stejné jako minulý zápas. Prvních deset minut bylo super. Škoda, že nám tam něco nespadlo. Možná kdyby jim tam ze začátku něco padlo, bylo to trošku jiné."

Plekanec: "Těžko něco dodat. Je to tak. Měli jsme hezké šance. Možná je řešit střelou nahoru, ale je to těžké takhle po zápase."

Byl záměr dostat hned za začátku Kanadu pod tlak, nebo to vyplynulo ze situace?

Plekanec: "Určitě byl náš plán začít dobře a využít domácích fanoušků, kteří byli pro kluky skvělí celý turnaj. Myslím, že se nám to povedlo. Výsledkem byl bohužel ten jejich gól."

Pustit Kanadu do vedení je vždy problém. Co bylo špatně dnes?

Čáslava: "Znovu říkám, že kdybychom dali my, je to jiné. Jakmile vedou o gól, umějí zavřít třetinu a hrají na brejky. Jsou trpěliví."

Plekanec: "Při prvním gólu bylo krásně vidět, jak to sehráli Eberle s Hallem. Když se podíváme na celou sestavu, je tam v útocích více spojení týmových dvojic. Z Dallasu Spezza a Seguin a tihle dva z Edmontonu. Vědí o sobě. Když jsou v útočném pásmu, je to obrovský tlak a je strašně těžké s nimi držet krok."

Jak jste se cítil? Na začátku jste měl několik šanci, ale pak se to trochu vytratilo…?

Plekanec: "První třetinu dobře, pak síly ubývaly, ale to jsem tak nějak čekal. Ráno bylo trošičku horší, ale nebylo to tak hrozné."

S Montrealem jste vypadli v play-off. Teď jste hrál semifinále mistrovství světa. Dá se srovnat tempo hokeje?

Plekanec: "Je to jiné. Hlavně kvůli hřišti. Je tady přece jen o chviličku navíc, i když hráči jsou vynikající na obou stranách. Kvalita hokeje je také výborná."

Druhý gól dali Kanaďané přes dvojité jesle. Mrzí takové góly?

Čáslava: "Tihle hráči mají výbornou střelu, umí to. Myslím, že ani nechtěl dát gól. Spíš poslat do betonu a dorazit, ale propadlo to tam."

Rozhodčí Bulanov naprosto nepochopitelně neuznal český gól krátce před druhou třetinou…

Plekanec: "Je to absolutní nesmysl. Nedá se nic dělat. Spíš mě překvapilo, jak rychle to odmával a byl si stoprocentně jistý. Trochu směšné."

Čáslava: "Hokej je rychlý. Nechápu, proč tohle video nemůže posoudit. Je to nesmysl i v extralize."

Pavelec odchytal fantastický zápas. Co říkáte?

Plekanec: "Byl výborný. Těžko něco dodat. Chytil pět šest gólů a další nebezpečné akce. Ondra byl naprosto famózní."

Kanaďany jste dost často nechávali střílet z prostoru mezi kruhy…

Čáslava: "Dívali jsme se na to na videu. Z rohu to dávají okamžitě, uměíj si to nahrát mezi kruhy a tam střílet z jedničky. Je těžké to bránit, ale naše chyba."

Čeká vás souboj o bronz, co udělat pro to, aby byl vítězný?

Plekanec: Dáme si večeři, odpočinem si a vlítneme na to a medaili urveme. Myslím ale, že kluci hráli výborně a za turnaj, jak hrají, si určitě medaili zaslouží.

Čáslava: Vím, že jsem hrál dvousté utkání za reprezentaci. Škoda, že to nevyšlo. Poslední zápas v sezoně musí být ale vítězný.

Koho byste si přáli raději v duelu o bronz?

Čáslava: Je to úplně jedno.

Plekanec: Opravdu je to úplně jedno. Sice odlišné styly, ale oba hrají aktivně, chodí do útoku a dobře bruslí.


Hlavní zprávy

Nejčtenější články