Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Růžička: USA jsou mladé mužstvo. Musíme se připravit hlavně na rychlost

Praha – Na vysněné zlato po porážce s Kanadou již nedosáhnou, na vytouženou medaili ale stále mohou. Před českými hokejisty je na domácím mistrovství duel o třetí místo, v kterém vyzvou mladý výběr USA a trenér národního týmu Vladimír Růžička si nepřipouští, že by jeho svěřenci neměli uspět. "Nejde teď fňukat, že jsme prohráli. Musíme zvednout hlavy a uhrát medaili," řekl Růžička. Přímý přenos včetně studia sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 16:00.

Vladimír Růžička na české střídačce
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Je to o vůli a o tom, abychom se vrátili do toho, že turnaj ještě pokračuje. I když jsme všichni malinko doufali, že to bude zlato, bude to o bronz. Pořád je to medaile. Já si myslím, že to všichni vidí, že v té obrovské konkurenci je medaile to, o co se tu hraje," prohlásil Růžička.

Soupeřem v boji o třetí místo budou USA, se kterým se naposledy střetli v loňském čtvrtfinále a vítězné z něj vyšli právě čeští hokejisté. "Jejich silné stránky vyplývají z toho, že jde o mladé a agresivní mužstvo. Musíme se připravit především na to, že jsou rychlí a mají vynikající pohyb. Na celém turnaji výborně chytá brankář Hellebuyck," uvedl Růžička po porážce USA s Ruskem 0:4.

"Výsledek je pro Američany krutý, byl to vyrovnaný zápas. Po jeho většinu hráli výborně a měli řadu šancí. Rusové rozhodli až v poslední třetině. Američané ale ukázali, že budou silným soupeřem," řekl kouč.

Počítá s tím, že soupeř bude v boji o bronz také po porážce zklamaný. "To tam vždycky je. Je euforie, když se dostanete do semifinále, chcete do finále, prohrajete a hráči jsou skleslí. Věřím ale, že hráči pro medaili udělají maximum a zabojujeme," uvedl Růžička. Rozbruslení v neděli neplánuje, bude přemýšlet o změnách v sestavě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada - Česko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články