Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Špaček: Kdyby Pavelec nezachytal, dostali jsme desítku

Praha – Sen o zlatě skončil. Českým hokejistům v semifinále domácího šampionátu vystavila stopku favorizovaná Kanada. Češi dokázali udržet hvězdné kanadské střelce na uzdě a dostali "jen" dvě branky. Asistent trenéra národního týmu Jaroslav Špaček si ale myslí, že nebýt brankáře Ondřeje Pavelce a jeho famózního výkonu, mohl český tým dostat branek ještě o poznání více. 

Jaroslav Špaček
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Bojovnost se nedá klukům upřít. Chtěli moc, ale Kanada nás vyučila v jednoduchostech. My jsme nevěděli, kam dřív skočit, a když nás zavřeli v obraně, věděli, že si šanci připraví," popisuje Špaček.

Český tým přitom do utkání vstoupil velmi dobře. Zatlačil Kanaďany a vypracoval si několik velmi dobrých střeleckých příležitostí. Z branky se ale radovala Kanada. "Měli jsme tam prázdnou branku na začátku zápasu, kdybychom to dali, vyvíjelo by se to jinak. Potom jsme udělali zbytečnou chybu ve středním pásmu, Kanada šla do vedení a to už je pak těžké se s nimi trápit," myslí si asistent trenéra.

Přestože iniciativu poté převzala Kanada a útočníci Javorových listů si vypracovávali jednu střeleckou příležitost za druhou, naděje českého týmu díky brankáři Ondřeji Pavelcovi (a také brankové konstrukci) stále žila. "V důležitých momentech nás podržel Ondra Pavelec, pořád nás držel v utkání. Dal nám šanci se do zápasu vrátit, ale Kanada to takticky zvládla a druhým gólem to podpořila," říká Špaček.

"Kanada nás přehrála v taktice, hrála jednoduše. Je to jeden z nejsilnějších týmů, proti kterému jsme hráli. Kdyby Ondra Pavelec nechytal, možná jsme dostali desítku stejně jako Bělorusové," dodává asistent trenéra. Českým hokejistům se však nedařilo skórovat.

Když už Jordán rozvlnil síť, rozhodčí neuznal branku pro postavení útočícího hráče v brankovišti. "Gól měl být uznaný. Já jsem překvapený, jak Bulanov okamžitě rozpažil, přitom byl na úplně druhé straně než náš hráč. Koukal přitom měl zvednutou nohu. Vůbec nemohl bránit gólmanovi. Tam nás poškodili," myslí si ale Špaček.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články