Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Jágr: Nevím, co tady pískají. Rozhodčí jsou na MS samostatná kapitola

Praha – Když viděl, jak rozhodčí rozpažil, Jaromír Jágr se k němu okamžitě rozjel a pustil se s ním do vášnivé diskuze. Ke změně rozhodnutí to však nepomohlo a čeští hokejisté další branku v semifinále proti Kanadě už nedali a prohráli 0:2. "Nevím, co se tady píská. Jsem zvyklý na NHL pravidla a tam by gól samozřejmě platil," řekl po utkání zklamaný Jágr.

Zklamaný Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Čeští hokejisté přitom do duelu vstoupili výborně a byli hodně aktivní, jenže svoje šance nedokázali využít. "Vletěli jsme na Kanadu, jak jsme chtěli. Bohužel se nám nepodařilo dát v prvních deseti patnácti minutách gól a pak nám trochu odešly nohy," řekl Jágr po utkání.

Podle třiačtyřicetileté hvězdy se projevilo, že Kanada v průběhu turnaje vyhrávala bez větších problémů a řadu utkání rozhodla již v první třetině. "Během turnaje se moc nenadřeli a měli daleko více síly. Ondra (Pavelec) chytal výborně a držel nás v zápase," řekl Jágr.

Zámořští hráči si ve třetí třetině bez větších problémů poradili i se zvýšenou českou aktivitou. "Hráli obranu a my jsme do nich bušili. Oni už si to ale kontrolovali. Nějaké šance tam byly, ale spíše zvenku, ale ne před brankou. Ušetřili hodně sil a bylo vidět, že ten krok nám schází," přiznal s šesti góly nejlepší český střelec na turnaji.

Šanci na drama vzali českému týmu rozhodčí, kteří v 39. minutě neuznali Jordánův gól. Předtím, než prošla za záda kanadského brankáře Smithe střela českého beka od modré, projel hranou brankoviště Koukal. A ruský arbitr Vjačeslav Bulanov byl nekompromisní.

"Nevím, co se tady píská. Jsem zvyklý na NHL pravidla a tam by gól samozřejmě platil. Nedá se nic dělat," řekl Jágr. "Rozhodčí jsou tady samostatná kategorie, jsou ještě lepší, než byli (loni na MS) v Minsku," doplnil ironicky.

Podle pravidel však hlavní rozhodčí tento moment nemohl ani konzultovat s kolegou u videa. "Nemohu se k tomu vyjadřovat, protože přesně neznám pravidla. V Americe to bylo před 15 lety, kdy jsi se vůbec nemohl dostat do brankoviště, a pak pochopili, že když chtějí zvýšit počet gólů, aby to bylo pro diváky atraktivnější, tak to budou muset pustit," podotkl Jágr.

"V hokeji musíš jít do brány a znepříjemnit to gólmanovi. Pokud se ho dotkneš nebo podrazíš, je to jiná situace. Pokud máš dva centimetry na čáře... Nebo budou muset zmenšit brankoviště. To je jak malé vápno ve fotbale," uvedl dvojnásobný světový šampion, podle kterého bylo ale pro osud zápasu rozhodující, že se čeští hráči v úvodu střelecky neprosadili, a ne sporný moment.

V neděli čeká reprezentaci boj o třetí místo s poraženým z dvojice Rusko - USA. "Dnes bylo vidět, že nám moc nohy nejezdily. Musíme si odpočinout a zkusit to zítra," dodal Jágr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články