Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vstup do turnaje je důležitý, nabádá Řepík před duelem se Slovenskem

Prestižním duelem proti Slovensku vstoupí česká reprezentace do 82. mistrovství světa v hokeji. Ačkoli je Jandačův výběr omlazený a příchuť federálního derby se po letech vytrácí, pro útočníka Michala Řepíka má měření s východním sousedem stále náboj. Ve slovenské sestavě je navíc mnoho jeho současných a bývalých spoluhráčů z klubové úrovně. Přímý přenos utkání Česko – Slovensko sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v sobotu od 19:45.

Sport
zdroj: ČT4

"Máme těžké zápasy hned na začátek. Musíme derby se Slováky zvládnout. Vstup do turnaje je důležitý pro psychiku, abychom se cítili dobře," řekl Řepík. Český tým čeká první duel v kodaňské Royal Areně v sobotu od 20:15 a hned v neděli od 16:15 nastoupí proti Švédsku.

Řepík narazí na spoluhráče ze Sparty, obránce Marka Ďalogu a útočníka Andreje Kudrnu. Ve Slovanu se potkal také s útočníky Jurajem Mikúšem, který dohrál sezonu v Litvínově, a Pavlem Skalickým. V jednom týmu se sešel rovněž s útočníkem Martinem Bakošem, společně s nímž před dvěma roky slavil titul s Libercem. S dalším forvardem Lukášem Cingelem hrál v letech 2012 až 2014 ve Lvu Praha a také v ročníku 2016/17 ve Spartě.

"Vesměs půlku týmu znám. Slováci mají taky celkem mladý tým. Oni už se soustředí i na domácí mistrovství světa v příštím roce, takže tam je nějaká obměna. Mají dobrého gólmana. My se na ně připravíme, abychom věděli, co hrajou," podotkl Řepík.

Jaké má na mistrovství světa ambice omlazený český tým? Poslechněte si speciální Hokej fokus podcast k nadcházejícímu světovému šampionátu:

Po 25 letech od rozdělení federace pro mladou generaci už trochu ztrácí derby se Slovenskem náboj, ale Řepík prestiž souboje stále cítí. "Není to možná tak, jako to bylo před několika lety, ale víme, že to byla jedna země a mluvíme skoro tou samou řečí. Máme tu mladší kluky, ale my starší to bereme jako derby. Ale je úplně jedno, s kým začínáme, musíme první zápas zvládnout a vyhrát ho," hecoval Řepík.

Účastník třetího světového šampionátu i únorových olympijských her v Pchjongčchangu věří, že český tým po obměnách v nominaci po konci přípravy najde rychle na ledě společnou řeč. Teprve před turnajem se totiž k týmu připojili z NHL bek Radko Gudas z Philadelphie a útočníci Tomáš Plekanec z Toronta, Tomáš Hyka z farmy Vegas z celku Chicago Wolves, rovněž z AHL zadáci Filip Hronek a Libor Šulák z Grand Rapids a třetí brankář Dominik Hrachovina z Tappary Tampere.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi poprvé trénovali v Kodani, proti Slovensku nastoupí Francouz

"Ještě jsme neodehráli takto žádný přátelák, tak doufám, že to nějakým způsobem dáme na tréninku dohromady a bude to v sobotu v zápase dobré," věří Řepík. V kompletním složení trénovalo mužstvo poprvé ve středu v Praze po dvoudenním volnu po Švédských hrách a ve čtvrtek si poprvé vyzkoušelo led Royal Areny.

"Hodně mi ta hala připomíná Paříž. Sedačky jsou černé, je to takové dost tmavé. Hala je pěkná a celkem velká. Led byl při tréninku takový měkčí a doufám, že se to do soboty zlepší. V kabině to není tak velké, je vidět, že to není úplně hokejová hala," podotkl Řepík.

Líbí se mu, že z hotelu Crowne Plaza dojde pěšky do Royal Areny přes ulici a tréninková hala je také hned vedle. "Je to super. Nemusíme jezdit autobusem a mít nějaké společné odjezdy. Člověk si může přijít do arény, kdy chce. Já jsem třeba zvyklý chodit dřív, takže pro mě je to ideální," dodal Řepík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články