Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Předposlední šance zabojovat o nominaci. Proti Švédsku bude chytat Mrázek

Čeští hokejisté vyzvou v druhém utkání na Českých hokejových hrách v Brně Švédsko. Proti suverénovi této sezony Euro Hockey Tour se pokusí napravit čtvrteční porážku 1:4 s Finskem, zároveň budou dál svádět boj o místo v závěrečné nominaci na světový šampionát v Praze a Ostravě. V brance nastoupí Petr Mrázek, v poli si zahrají z hráčů ze zámoří také Radko Gudas a Jakub Vrána. Přímý přenos sledujte od 15:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

Utkání Česko – Švédsko
zdroj: Reuters autor: Andreas Hillergren

Kouč Radim Rulík viděl po neúspěchu s Finy dost prostoru ke zlepšení, aby duel se Švédy skončil lépe. "Musíme být daleko nebezpečnější ve slotu a v předbrankovém prostoru. Na tom je třeba zapracovat, tam vidíme hodně místa na zlepšení, zatím to není úplně podle našich představ. Úsilí bylo, konkrétní věci si musíme probrat," plánoval Rulík.

Věří, že v čím dál lepším světle se budou ukazovat i posily ze zámoří. "Vůbec nechci někoho omlouvat, jen musím vysvětlit, že někteří kluci hráli po dlouhé době ostrý zápas. Musíme jim dát prostor na adaptaci, aby se dostali do herního tempa. Jejich výkony určitě půjdou nahoru," poznamenal Rulík.

Před hráči v nabitém kádru čítajícím 35 jmen jsou poslední dvě šance, jak v zápasech přesvědčit kouče, že právě oni by neměli v nominaci na MS chybět.

Do šampionátu, který Čechům začne příští týden v pátek proti Finům, může zasáhnout 25 hokejistů. "Někdo už na pražská vrata klepe, a někdo ne," uvedl Rulík.

Se Švédy se reprezentanti utkali v sezoně třikrát. Zatímco na Karjale zvítězil Rulíkův výběr 5:2, na Švýcarských hrách podlehl 3:5 a neuspěl ani naposledy na Švédských hrách (1:4). Loni na domácím turnaji slavili Češi v Brně vítězství 4:3.

Tým Tre Kronor se Samem Hallamem v roli hlavního kouče má třináct posil z NHL. Švédové se do Brna přesunuli z Klotenu, kde porazili ve čtvrtek domácí Švýcary 2:1.

Výhra jim zajistila celkový triumf v seriálu EHT, na druhé Finy i třetí Čechy už mají k dobru sedm bodů.

"Švédové mají skvělý tým a vždycky měli. Nezáleží, jestli mají hráče z NHL nebo z Evropy. Myslím si, že tým mají vždycky kvalitní a nebude to určitě nic lehkého. Musíme se na to připravit a bude to dobré," řekl útočník Tomáš Nosek z New Jersey, který hraje v útoku s klubovým spoluhráčem Ondřejem Palátem a Dominikem Kubalíkem z Ottawy.

"S Ondrou jsem hrál teď v New Jersey, takže si rozumíme, Dominik nás super doplnil. Něco jsme s Finy měli, ale určitě je prostor na zlepšení. Byl to pro nás všechny první zápas po tom, co jsme nehráli. Myslím, že to bude jen lepší," doplnil Nosek.

Poslední Švýcaři i po desátém vystoupení v EHT v sezoně dál čekají na vítězství. V sobotu se v poledne utkají s Finy, v neděli od 16 hodin turnaj uzavřou duelem s Čechy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články