Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Také třetí člen druhého útoku má gól. Odměna pro moji hru, těší Tomáška

Bylo to utkání druhé lajny. Poslední její člen David Tomášek už také nemá na mistrovství světa na kontě nulu, když svou trefou na 4:0 uzavřel skóre proti Rakušanům. Navíc nahrál na trefu kolegovi z útoku Dominiku Kubalíkovi, který ještě s Ondřejem Palátem asistoval právě u trefy Tomáška. A máme to komplet. "Je to povzbuzení do dalších výkonů, abych hrál podobně a abychom to ještě navyšovali v té lajně," řekl Tomášek.

Čeští hokejisté slaví gól Davida Tomáška
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Měl jsem radost. Je to samozřejmě speciální dát tady gól. Už jsem to ale říkal klukům dřív, že když budu moct, tak jim nahraju. Budu se snažit hrát pořád stejně zodpovědně do obrany a pak to někdy vyjde na mě," uvedl útočník švédského Färjestadu.

Ve druhé minutě třetí třetiny si odskočil na kruh a zakončil po přihrávce Paláta. "Puk mi možná lehce skočil a netrefil jsem to úplně ideálně. Tady to občas skočí při těch večerních zápasech. V předchozích utkáních mi to krásně sedlo, byla to střela jako blázen, ale pak famózní zákrok. Obecně jsme v lajně zůstávali v klidu. Věřil jsem, že to přijde," sdělil Tomášek, který navázal na trefy Kubalíka a Paláta z předchozího duelu s Dány.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomášek: Rakušané hráli dobře, jejich výsledky nejsou náhoda

Předtím ve druhé části nabil v přesilovce Kubalíkovi a přidal tak třetí asistenci na turnaji. "Možná v prvních zápasech toho tam bylo moc, že jsem chtěl puk prohodit na Kubaldu a soupeři to třeba zachytávali. Teď to vyšlo parádně. Super, že se zase prosadil. Dobře sehraný," těšilo Tomáška.

Rakušané zaskočili Finy (3:2) a s Kanadou dotáhli ve třetí třetině ze skóre 1:6 duel do prodloužení (6:7). Češi přípravu na soupeře tím pádem ani v nejmenším nepodcenili. "Příprava nebyla s přehnaným respektem, ale opravdu s respektem. Hráli dobře. Možná dobře, že obrali takové týmy a museli jsme si dát ještě větší pozor. Dobře zvládnuté s nulou vzadu," sdělil Tomášek.

Ve druhé třetině podle reprezentačního útočníka soupeř zlepšil hru a sloužilo to jako varování. "Hráli výborně. Není náhoda, že porazili Finy a obrali Kanadu. Už to tady říkám asi potřetí, potvrzuje se, že se hokej vyrovnává. Ve druhé třetině nás přestříleli. Prostřídali jsme tam takové blbosti a špatné rozhodování s puky ve střední zóně. Šlo o takový vykřičník," upozornil.

Nula pro Mrázka

S postupem času už byla ve hře vychytaná nula pro Petra Mrázka. A tým mu k ní chtěl pomoct. "Měl tam těžké zákroky. Chytal výborně a super pro něj. Hráli jsme na vítězství samozřejmě, ale snažili jsme se hrát i obětavě pro něj. Obojí vyšlo," potěšilo Tomáška.

Na závěr se vyjádřil i k příjezdu Martina Nečase, kterému skončila sezona s Carolinou. "Rozdílový a výborný hráč. Teď je to samozřejmě na trenérech dát to dohromady. Kdokoliv přijede, musíme to hrát pořád srdcem a na týmovost. Jak tohle vypadne, budeme mít problém. Teď nás to zdobí a strašně si přeju, abychom to drželi dál," uzavřel Tomášek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články