Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Češi bojovali proti Rusku i za Lauka. Chceme ukázat, že dokážeme víc, než si ostatní myslí, řekl Jeník

Právě jeho trefa ze závěru druhé třetiny se nakonec ukázala jako vítěznou. Útočník Jan Jeník se tak po závěrečné siréně mohl se spoluhráči z české dvacítky radovat z nečekaného triumfu nad Ruskem a úspěšného vstupu do mistrovství světa. Po utkání přiznal, že reprezentace bojovala v zápase i za zraněného Jakuba Lauka a velké nadšení u něj vyvolala atmosféra v Ostravě.

Jan Jeník
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Devatenáctiletý hráč, který startoval i na předešlém šampionátu, v 38. minutě bleskově využil přesilovku pět na tři a rozhodl o vítězství domácí reprezentace 4:3. "Je to krásné. A nejlepší je, že jsme vyhráli. Teď si to můžeme užít," radoval se Jeník po zápase.

Český tým nebyl proti sborné favoritem a nepatří ani mezi hlavní medailové aspiranty. Podle odchovance Nymburku to ale nehraje roli. "Už jsme to zažili i v osmnáctkách, kdy od nás nikdo nic nečekal a skončili jsme čtvrtí. Znovu chceme všem ukázat, že dokážeme více, než si ostatní myslí," podotkl Jeník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Rusko

Domácí hokejisté měli i další speciální motivaci uspět. Chtěli potěšit útočníka Jakuba Lauka, který se zranil hned v prvním střídání a vypadá to, že pro něj turnaj předčasně skončil.

"Řekli jsme si, že to vyhrajeme pro něj. Lukáš Dostál to zavřel a měli jsme šestého hráče na ledě a to byli fanoušci. Hnali nás, my jsme podporovali jeden druhého a perfektně jsme pracovali," pochvaloval si útočník kanadského Hamiltonu.

"Atmosféra byla neskutečná. Nedá se to popsat. Museli byste stát na ledě a pocítit, jak ani neslyšíte kamarády," ocenil ještě jednou podporu diváků.

Další utkání čeká Čechy v sobotu, kdy se utkají s Německem. "Němci mají výborný tým. My nesmíme usnout na vavřínech. Bude to úplně jiný zápas. Musíme hrát stejně jako proti Rusku, vyvarovat se chyb a doufat, že vyhrajeme," dodal Jeník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články