Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Lauko si proti Rusům poranil koleno. Je možné, že na MS dohrál, uvedl kouč Varaďa

Ještě není nic jistého, páteční magnetická rezonance rozhodne. Ovšem zranění lídra ofenzivy reprezentace do 20 let po utkání s Ruskem (4:3) Jakuba Lauka vypadá vážněji. Hráč, který patří Bostonu, hned v úvodu duelu odstoupil po střetu se Jegorem Sokolovem, který mu trefil nohu a následkem toho došlo k poranění kolena.

Zraněný reprezentant do 20 let Jakub Lauko
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Po při druhém střídání přišla pro českou juniorskou reprezentaci tvrdá rána. Po 44 sekundách hry útočník Jegor Sokolov atakoval Lauka a jednoho z nejdůležitější hráčů domácího výběru trefil do kolena. Chomutovský odchovanec se svíjel na ledě a do duelu už nezasáhl.

"Jakub utrpěl zranění v dolní části těla, zřejmě se jedná o koleno, postranní vazy. Zítra podstoupí magnetickou rezonanci, po ní uvidíme, v jakém to je rozsahu. Podle prvních prognóz je možné, že Kuba na šampionátu skončil. Budeme ale vědět nejdřív zítra a podle toho se zařídíme," prohlásil po utkání trenér dvacítky Václav Varaďa. 

Je nám líto, video expirovalo.
Zranění Jakuba Lauka v úvodu utkání s Ruskem

Velice brzy se rozpadla druhá formace s centrem Jaromírem Pytlíkem a Janem Šírem. "Ale kluci byli nastavení dobře. Zranění jsou prostě součástí hry a dostali zase prostor jiní, kteří za to vzali," dodal Varaďa.

A opravdu tomu tak bylo. Čeští útočníci působili kompaktně, dobře si plnili úkoly do obrany a zároveň v pravý moment vždy vyslali nebezpečnou střelu na Jaroslava Askarova. Po necelých osmi minutách vedli už 2:0. Nakonec zápas dotáhli k vítězství 4:3.

"Atmosféra byla famózní. Byl to takový sedmý hráč na ledě a hnalo nás to, pomohlo nám to vyhrát. Do půlnoci si to užijeme, oslavíme to, ale pak už zase musíme makat naplno do dalšího zápasu s Německem," sdělil kapitán týmu Libor Zábranský.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články