Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Varaďa: V obraně jsme byli důslední a dobří v brejcích. V tom chceme pokračovat

V celém českém týmu zavládla euforie z nečekané výhry nad Ruskem, kouč dvacítky Václav Varaďa ale hodnotil velký úspěch opět se svým typickým klidem. Svěřencům vysekl poklonu po vítězství 4:3 v úvodním duelu juniorského mistrovství světa, zároveň nabádá na připravenost a koncentrovanost do dalších zápasů.

Kouč juniorské reprezentace Václav Varaďa
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Tak nejdříve ta pochvala. "Chci poděkovat týmu za odvedený výkon. Do utkání nám pomohly první dvě branky, které jsme dali. Vzaly to utkání jakoby za uši. Ruský tým dokázal srovnat a vytvořit si spoustu šancí díky přesilovým hrám, v nichž hrál skvěle. Došli jsme si ale zaslouženě pro vítězství, i když se nerodilo lehce," zhodnotil šéf české střídačky.

Jeho mužstvo především plnilo poctivě úkoly v defenzivě. Ve třetí části se Rusové dostali do tlaku, ale čeští junioři situaci ustáli. "Ve třetí části jsme byli v defenzivě velmi dobří, důslední. Neprohrávali jsme osobní souboje a samozřejmě přesilové hry nám pomohly. Byli jsme velmi dobří v brejkových situacích. V tomto chceme pokračovat," nastínil Varaďa.

"Lukáš by určitě říkal, že to od něj mohlo být lepší"

Náporu sborné pomohl odolat opět skvělý gólman Dostál. "Lukáš by vám určitě říkal, jak ho znám, že to mohlo být z jeho strany lepší," pousmál se Varaďa. "Ve třetí třetině ale byl jistý a podržel nás vlastně v celém zápase. I pro něj dostat tři góly je dost, ale věřím, že stále bude pro nás v dalších utkáních oporou," sdělil trenér, který zároveň vede mistrovský Třinec.

Mladíci čelili pěti přesilovkám soupeře. Sice každou ubránili, ale hlavní trenér výběru apeloval na lepší disciplínu. "Byli jsme na začátku hrozně lacině vyloučení. Hlavně v první třetině třeba zbytečně Radek Kučeřík, myslím za oplácení při takové skrumáži. Možná bychom měli zlepšit i práci holí," jmenoval nedostatky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Rusko

"Ovšem některé fauly proti nám byly až necitlivě odpískané. Hlavně v první třetině u Tomáše Dajčara, to jsem vůbec neviděl jako faul. I pro rozhodčí šlo o první zápas, takže bych to nechal tak," mávl rukou vsetínský rodák.

V Ostravar Aréně vytvořilo skvělou kulisu 8693 diváků, které Varaďa po utkání ocenil. "Hlavně po našich brankách jsem cítil tu energii. Jsem za podporu hrozně rád, určitě si jí jako tým vážíme. Těšíme se na další utkání, která budou zcela jistě vyprodaná," prohlásil třiačtyřicetiletý kouč.

A hráče si pohlídá, věří, že sebevědomí nebudou mít příliš nahoře. "Kdyby prohráli, seděli by v kabině samozřejmě skleslí a říkali si, co bude. Ovšem věřím, že i toto utkání hodí za hlavu a budou zase na sto procent připraveni," dodal Varaďa.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články