Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Sparta v nervydrásajícím utkání porazila Vary v prodloužení

Praha - Sparta v utkání plném zvratů porazila Karlovy Vary 5:4 v prodloužení a připsala si pátou výhru za sebou. Holešovičtí v utkání 17. kola prohrávali 0:2, poté čtyřmi góly otočili vývoj zápasu, ale nakonec duel rozhodl Jan Buchtele až v 62. minutě

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Karlovy Vary

Pražané nastoupili bez trojice nejproduktivnějších útočníků Přibyla, Hlinky a Klimka a na jejich hře v útočném pásmu to bylo na začátku utkání znát. Energii se navíc vydařila hned první akce utkání a Vojtěch Tomeček ve třetí minutě zajistil hostům po zvládnutém přečíslení dva na jednoho vedení.

Západočeši měli před 17. kolem nejhorší bilanci na kluzištích soupeřů, v Tipsport Aréně se jim ale v první části dařila sázka na rychlé protiútoky. Ve 13. minutě však další přečíslení dva na jednoho zastavil ofsajd, ve 20. minutě se zaskvěl Novotný, který betonem zlikvidoval samostatný nájezd Balána.

Do druhé třetiny Sparta vstoupila náporem, ale Habal tlak domácích ustál a prosadili se opět jeho spoluhráči. Po Chlapíkově chybné rozehrávce se prosadil Radim Hruška. Pražané ale pokračovali v útočné aktivitě a nakonec se jim podařilo zápas otočit ve svůj prospěch. Buchteleho sólo ještě Habal zlikvidoval, ale v závěrečných devíti minutách druhé části hned čtyřikrát inkasoval.

Ve 32. minutě snížil na 1:2 Josef Straka, jehož Sparta podruhé povolala na výpomoc z prvoligových Českých Budějovic. Poté se první branky v sezoně dočkal Bahenský a obrat dokonal ve 39. minutě Kumsát, jemuž nechtěně pomohl tečí i hostující Redlihs. O čtvrtý gól se v poslední sekundě postaral Réway, jehož premiérovou trefu v české soutěži musel ale potvrdit videorozhodčí.

Karlovy Vary to však do kolen nesrazilo. Na začátku poslední dvacetiminutovky rychle vyrovnaly. Nejprve snížil Heizer a poté se prosadil Harant. Když ve 49. minutě neproměnil svoji šanci Kumstát, muselo se prodlužovat. Sparta si přitom vyzkoušela nastavený čas poprvé v sezoně. A v prodloužení získala druhý bod, o což se postaral Buchtele.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 5:4 v prodl. (0:1, 4:1, 0:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 32. J. Straka (Kumstát), 36. Bahenský (Pech), 39. Kumstát (Pech), 40. Réway (Sabolič, J. Mikuš), 62. Buchtele (Réway) - 3. V. Tomeček (Šmach), 24. R. Hruška (Koblasa), 42. Heizer (D. Hruška, Redlihs), 44. Harant. Rozhodčí: R. Čech, Souček - Zavřel, L. Kajínek. Vyloučení: 3:4, navíc Réway (Sparta) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4329.

Sparta: F. Novotný - Ďaloga, J. Mikuš, Piskáček, Polášek, Hrbas, Barinka, od 21. navíc Švrček - Kumstát, Pech, Rolinek - Bahenský, J. Straka, Buchtele - Réway, Cingel, Sabolič - A. Chlapík, Volek, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.
Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, Redlihs, J. Tomeček, Šmach, Deyl, T. Dvořák - Duda, Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Skuhravý, Heizer - V. Tomeček, Balán, R. Pšurný - Koblasa, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický. 

Zdeněk Moták (Sparta): "Z naší strany utkání probíhalo ve vlnách. Za stavu 0:2 jsme zápas otočili na 4:2, ale bohužel lehkovážností na začátku třetí třetiny jsme o vedení přišli. Výkon nebyl ideální, ale za dva body jsme rádi."

Jaromír Kverka st. (Karlovy Vary): "Kdyby nám dnes někdo řekl, že budeme bodovat na Spartě, tak budeme rádi. Průběh zápasu byl divoký. Do 30. minuty jsme hráli velmi dobře a vedli jsme 2:0, poté to Sparta otočila a dala i gól těsně před koncem (druhé třetiny). Rozhodčí říkal, že to padlo 0,02 (sekundy). V šatně jsme si pak řekli, že se musíme se zápasem ještě pokusit něco udělat a ve třetí třetině se nám během chvilky podařilo vyrovnat. Poté už to byl boj, moc šancí nebylo. Sparta měla jednu tutovku, kterou Vláďa Habal chytil. Bohužel se nám zase, už potřetí, nepodařilo v prodloužení bodovat. Bod ale bereme." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články