Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kvalifikace o Euroligu žen 2024/2025

Za opakované filmování hrozí hráčům až třízápasová stopka. Zpřísnění nic neřeší, tlak by měl být od klubů, míní Antoš

Disciplinární řád extraligy doznal s novou sezonou několika změn. Vedle zvýšení horní hranice dodatečného trestu pro hráče z deseti na 26 utkání je nyní možné trestat zákazem činnosti až na tři zápasy také opakované přehrávání faulů soupeře. Dosud bylo možné za filmování udělit pouze peněžitý trest.

Petr Kváča
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Finanční pokuta v řádech samozřejmě zůstala. Je na disciplinární komisi, jak to vyhodnotí. Hráče pokuty samozřejmě bolely, ale nemělo to výchovný efekt. Proto jsme přistoupili k této změně," uvedl ředitel APK Martin Loukota.

Předseda disciplinárky Viktor Ujčík zatím udělil za filmování dvě pokuty, českobudějovickému Josefu Koláčkovi a brankáři Liberce Petru Kváčovi. Sparťan Tomáš Hyka nakonec dodatečně potrestán nebyl.

"Pokud má být trest výchovný, tak deset procent z platu je adekvátní. Filmování je trapné a hráči by si to měli sami uvědomit. Ten největší tlak by ale měl být od klubů. Protože diváci nechtějí, aby hráči polehávali po ledě. S dodatečným zápasovým trestem ale nesouhlasím," hodnotí novinku expert ČT Milan Antoš.

"Filmování Petra Kváči, to byla úplná komedie. Souhlasím s tím, že tohle by měla být potupa hlavně pro samotného hráče. V kabině na to musí trenéři i spoluhráči apelovat, protože dneska je na videu všechno vidět. Předpokládám, že se to bude používat jen v situaci, kdy někdo bude trestán opakovaně a že to hráče odradí," soudí Petr Koukal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články