Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kometa sehnala praváka do přesilovky. Přichází bek Schaus, který skončil ve Slovanu

Kometa Brno získala posilu, kterou typologicky potřebovala. Chtěla zvýšit ofenzivní podporu z obranných řad a od beka, jenž drží hůl napravo. A tak úřadujícího mistra posílil dvaatřicetiletý americký zadák Nicholas Schaus, kterého však v úvodu sezony propustil bratislavský Slovan.

Americký bek Nicholas Schaus v dresu Pardubic
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Očekáváme od něj zvýšení produktivity a naší ofenzivní síly. Své kvality prokázal už v Pardubicích, kde byl nejlepší v kanadském bodování celého týmu. Navíc je to pravák, kterého jsme potřebovali," uvedl vedoucí sportovního úseku Jaroslav Medlík.

Rodák z Buffala odešel loni z Pardubic do KHL a hrál nejprve za Magnitogorsk a poté za Kunlun. Aktuální sezonu začal ve Slovanu Bratislava, ale po deseti zápasech ve slovenském klubu na začátku října skončil.

Schaus v extralize odehrál včetně baráže 62 zápasů a nasbíral 46 bodů za devět branek a 37 asistencí. V minulosti působil v Norsku, Německu a Rakousku, v zámoří pak v nižších soutěžích AHL a ECHL. Obnovenou premiéru v extralize může prožít ve středu 14. listopadu, kdy se Kometa utká s Pardubicemi.

Poslední tři sezony Schause:

2016/2017:

Dynamo Pardubice - 50 utkání, 36 bodů (7 gólů + 29 asistencí), baráž: 12, 10 (2+8)

2017/2018:

Magnitogorsk (KHL) - 37, 12 (3+9)

Kunlun (KHL) - 16, 4 (1+3)

2018/2019:

Slovan Bratislava (KHL) - 10, 2 (1+1)

Nyní Kometa Brno

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články