Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Byli jsme zaskočení, že nás do šancí pouští tolik, uvedl Procházka po výhře nad Brnem

Sólový únik tentokrát proměnil, a navíc šlo o vítěznou branku. Martin Procházka se rozhodl v utkání proti Kometě pro dobré řešení zakončení a ve vlastním oslabení navýšil průběžný náskok Mladé Boleslavi. Středočeši si nakonec připsali proti mistrovi důležitou výhru 2:1 a potvrdili, že se jim proti favoritům daří.

Martin Procházka z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"V minulém zápase proti Varům jsem taky jel sám na bránu, vystřelil jsem a bohužel z toho nebylo nic. Tak jsem si říkal, že zkusím kličku, a vyšlo to. Jsem rád," usmíval se Procházka, který jistě překonal brankáře Karla Vejmelku ve 29. minutě při mladoboleslavském oslabení.

Procházka krátce před polovinou utkání zvýšil na 2:0 a korunoval dobrý výkon Středočechů, kteří soupeře výrazně přehrávali. "Dvě třetiny jsme dodržovali, co nám řekli trenéři, a troufám si říct, že jsme byli lepší mužstvo. Věděli jsme, že Kometa hraje pospolu a my musíme hru rychle otáčet. Že je možnost, že se budeme dostávat do brejků," uvedl čtyřiadvacetiletý útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Brno

Přiznal, že domácí trochu překvapilo, že proti úřadujícímu mistrovi tak dominovali. "Byli jsme trošku zaskočení, že nás do šancí pouští tolik. Možná se nám zvedlo sebevědomí a hráli jsme, jak jsme hráli," řekl Procházka.

Mladá Boleslav je po nevydařeném vstupu do sezony i nadále předposlední, daří se jí ale proti silným soupeřům a adeptům na přední příčky. "Je to paradox. Na soupeře v tabulce kolem nás nehrajeme úplně nejlepší hokej a prohráváme zápasy, které bychom měli vyhrát. A pak přijede Sparta, Brno a my je porazíme. Nevím, jestli je to tím, že se více hecneme, nebo proto, že nemáme co ztratit," přemýšlel Procházka.

V nadcházející reprezentační přestávce se budou Mladoboleslavští snažit zapracovat na zlepšení výkonů. "Když je tým takhle nízko, tak pauza pomůže. Ještě když se nám vyměnili trenéři," poukázal Procházka na nedávnou změnu realizačního týmu, kdy mužstvo místo Vladimíra Kýhose převzal Miloslav Hořava se svými asistenty. "Trenéři se nám snaží dostat pod kůži nový systém. Budeme to drilovat," řekl.

Ke zlepšení výsledků Středočeši potřebují zlepšit i produktivitu. V 17 kolech nastříleli jen 35 branek, hůře je na tom jen poslední Chomutov a Olomouc. "Jak se nám nedaří, tak to pořád chceme překombinovávat a dávat vše do prázdné. Nehrajeme tolik jednoduchý hokej a nestřílíme. Pak nám to někde uskočí, a i když to vypadá, že to je šance, tak jak to chceme dát do prázdné, tak góly nepadají. Musíme střelbu zjednodušit," dodal Procházka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články