Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hvězdami nabité Kladno jede na Spartu

Praha – Hokejová extraliga dnes pokračuje čtvrtým kolem. Brněnská Kometa, která dosud neztratila ani bod, přivítá na svém ledě Slavii a v severomoravském derby se utká druhý Třinec se čtvrtými Vítkovice. Hlavní pozornost ale bude upřena do holešovické haly, kde Sparta hostí hráči z NHL nabité Kladno. V dresu Rytířů se sice zatím nepředstaví Tomáš Kaberle, v brance Pražanů by se ale už měl objevit Michal Neuvirth z Washingtonu. Přímý přenos utkání Sparta Praha – Rytíři Kladno sledujte od 18:00 na ČT4 a našem webu. Zápas komentují Tomáš Jílek a Milan Antoš.

Hlavním tahákem čtvrtého kola je střetnutí pražské Sparty a Kladna. Středočeši naposledy s přehledem rozstříleli Vítkovice a i v Holešovické hale, kde se jim tradičně daří, si věří na úspěch. Rytíři přitahují momentálně největší pozornost ze všech extraligových mužstev. Tým nabitý českými hvězdami NHL sledují diváci po celé republice. Proti Spartě ale zatím nenastoupí další avizovaná zámořská posila Tomáš Kaberle. S ním by Kladno mohlo postavit kompletní útok z NHL.

Poprvé se však zřejmě představí nová posila z kanadsko-americké soutěže na druhé straně v dresu Sparty. Do branky by se měl postavit washingtonský Michal Neuvirth, který si asi nemohl vybrat lepší čas, kdy naskočit do branky Pražanů. Dosavadní jedničce Marku Schwarzovi tragicky nevyšel poslední zápas proti Chomutovu, když střídal už po první třetině, a s novou rolí rezervního gólmana se asi bude nyní smiřovat snáz.

Sparta zatím v letošní sezoně nezáří. Naposledy proti Chomutovu naprosto vybouchla v obraně, když inkasovala sedm gólů. Příslibem do dnešního utkání budiž, že pět branek dokázala vstřelit.

Udrží Kometa neporazitelnost

Dosud jediným extraligovým týmem, který neztratil ani bod, je brněnská Kometa. Brno přivítá Slavii, které se ani v této sezoně zatím příliš nedaří. Doposud si Pražané připsali jedinou výhru ve čtyřech zápasech, avšak velmi cennou. Zejména díky Romanu Červenkovi a Vladimíru Sobotkovi porazila Slavie v atraktivním duelu Kladno.

Staronový klíčový hráč Slavie Červenka ale nenastoupil do závěrečné třetiny posledního utkání s Litvínovem a Pražanům by mohl chybět i dnes. Kometa má úžasný start do extraligy a v podstatě pokračuje ve spanilé jízdě, kterou načala v loňském play-off. Naposledy si Brno poradilo s do té doby neporaženým Třincem.

Ve vzájemném souboji se střetnou Pardubice a České Budějovice, tedy týmy, které v posledním kole dokázaly konečně vyhrát. Druhý Třinec narazí v severomoravském derby na Vítkovice. Na západě Čech se utkají Karlovy Vary a Plzeň.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články