Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Kladno postaví pětku z hráčů NHL, Kaberle nakonec přijde

Praha - Ačkoliv už situace vypadala beznadějně, nakonec se přeci jen Tomáš Kaberle představí v hokejové extralize v dresu Kladna. Rytíři sehnali finanční prostředky na zaplacení pojistky pro hvězdu Montrealu a loňský vítěz Stanley Cupu může za svůj mateřský klub nastoupit už příští středu, kdy Kladno opět v O2 areně hostí mistrovské Pardubice vedené Alešem Hemským.

Tomáš Kaberle
zdroj: AP autor: Paul Chiasson

"Jsme rádi, že se to nakonec vyřešilo. Tomáš chtěl v Kladně hrát, měl zájem, což nás velmi těšilo. Navíc jméno Kaberle má ve městě obrovský zvuk, celá rodina je s klubem spjatá, proto jsme udělali maximum, aby se to nakonec vyřešilo. A vyšlo to," uvedl pro iSport.cz ředitel klubu Václav Bartoš. "Tomáš teprve přiletí ze zámoří a nastoupí až ve středu proti Pardubicím. Jsme samozřejmě rádi, že máme jako jediní v extralize a dokonce v Evropě celou formaci hráčů z NHL," dodal tiskový mluvčí Kladna Vít Heral.

Čtyřiatřicetiletý Kaberle má ještě na dva roky kontrakt s Canadiens s celkovým příjmem 8,75 milionu dolarů. Kvůli pojistce se zdálo, že Rytíře neposílí. "Nakonec se našla varianta a Tomáš bude za Kladno hrát," podotkl sportovní sekretář Kladna Martin Vejvoda. "Jsem rádi, že jsme se domluvili a máme kompletní formaci hráčů z NHL, prakticky první lajnu nároďáku. Je ale nutné říct, že jedna lajna nám zápasy nevyhraje. Hokej je kolektivní sport a potřebujeme všechny hráče," doplnil Vejvoda.

Zdroj
deník Sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články