Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Slavia udolala Kladno 3:2, třemi body zazářil Červenka

Praha - Předehrávka 10. kola hokejové extraligy mezi Kladnem a pražskou Slavií byla také představením hvězd českého hokeje včetně Jaromíra Jágra. Zápas před 15 575 diváky v zaplněné O2 areně nabídl zvláště v úvodu přehlídku ofenzivního hokeje. Posily z NHL v utkání dominovaly, výhru Slavie 3:2 zařídil třemi body Roman Červenka. První gól dal sám a na oba zbývající včetně vítězné trefy Jaroslava Kally přihrál. Za Kladno v první třetině po Jágrově asistenci vyrovnal na 1:1 Tomáš Plekanec, který byl i u branky Jiřího Tlustého.

Po úvodních šancích na obou stranách se dočkala vedení už ve třetí minutě Slavia, když Sobotka získal puk ve středním pásmu, přistrčil jej doleva Červenkovi, který zblízka překonal Cháberu. Kladenská odpověď byla blesková, když po 16 vteřinách vyrovnal chytrou dorážkou Plekanec po předchozí střele Tlustého do tyče.

Na slávistické straně byl nebezpečný vedle Červenkovy formace také druhý útok a vrátit Pražanům vedení mohl Žejdl. V 18. minutě už Slavia udeřila, když za brankou získal kotouč Červenka a vrátil Sobotkovi přihrávku na gól. Po 83 vteřinách druhého dějství však našel Plekanec před brankou Tlustého a bylo znovu vyrovnáno. V 26. minutě se opět ukázal Červenka, jehož střela zamířila do pravé tyče.

Skóre se neměnilo ani v přesilovkách, při Kempného trestu ohrozili Kopřivu Jágr a Tlustý. Slavia těžila následně ze zkrácené přesilovky po vyloučení Patery, protože v době, když už skočil kladenský kapitán na led, předložil Červenka puk před prázdnou branku Kallovi a letní posila Slavie právě z Kladna získala svému týmu opět náskok.

Rytíři se v závěrečném dějství tlačili za opětovným smazáním manka. Jenže Eberle trefil tyč a ve 45. minutě odolala Slavia při náporu Plekancovy lajny. Při Hertlově vyloučení pak nepohnul ukazatelem skóre ani ve velké šanci Tlustý a Kopřivu nepropálil ani Jágr. V závěru se ještě marně snažili vynutit prodloužení opět Jágr s Plekancem, Slavia ale odolala i v závěrečné hře Rytířů bez brankáře.

"V zámoří sice bývají stále plné haly, ale tady jsem si to určitě moc užil. Příjemně mě překvapilo, že byl takový zájem. Myslím, že si to užili nejen fanoušci, ale i hráči," prohlásil po utkání Sobotka. "Můžeme poděkovat klukům z Kladna, že hráli a přišlo tolik lidí. Jinak sem taková návštěva jen tak nepřijde a takhle se určitě hraje jinak než před třemi tisícovkami," doplnil Červenka.

Rytíři Kladno - Slavia Praha 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Plekanec (Tlustý, Jágr), 22. Tlustý (Plekanec) - 3. Červenka (Sobotka, Kalla), 18. Sobotka (Červenka), 39. Kalla (Červenka, Sobotka). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7, navíc Červenka (Slavia) 10 min. Bez využití. Diváci: 15 575.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, Macholda, L. Procházka, David Růžička, Mocek - Jágr, Plekanec, Tlustý - Obdržálek, Patera, Hlaváč - Hovorka, Dragoun, Eberle - Valský, Kuchler, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kolařík, J. Krejčík, Kuboš, Kempný, Dresler - Kalla, Červenka, Sobotka - Žejdl, Hertl, Krenželok - Stránský, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, P. Jelínek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Zdeněk Vojta (Kladno): "Nezvládli jsme začátek, kdy jsme se dostali pod tlak a víceméně celý zápas jsme tahali za kratší konec. Udělali jsme tam neuvěřitelné množství chyb v defenzivě. Naše defenziva byla asi jedna z nejhorších v této sezoně. Přestože první lajna hrála skvělý hokej a skvělý zápas, ani na ten bod nám to nestačilo."

Vladimír Růžička (Slavia): "Byl to zápas, který byl plný očekávání, a my jsme hrozně rádi, že jsme ho zvládli. Zápas se pro nás vyvíjel poměrně dobře, protože jsme v průběhu pokaždé vedli. Kladno sice dvakrát srovnalo a bylo to hrozně vyrovnané, ale měli jsme štěstí. Jsem rád za to, že se nám podařilo ve třetím zápase sezony i vyhrát za tři body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články