Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jágr skóroval, Sparta padla a Ptáček vytvořil rekord extraligy

Praha - Za Brnem se s odstupem tří bodů drží právě Oceláři, Plzeň, Vítkovice, Litvínov a Zlín. Zatímco Plzeň a Vítkovice si dnes připsaly první prohry, Litvínov a Zlín uspěly a posunuly se v tabulce do její první poloviny.

Vítkovice nestačily na Kladno v čele s Jaromírem Jágrem, který i přes menší problémy s přitahovačem třísla vstřelil první gól v sezoně a připsal si i asistenci. Kladno vyhrálo doma 4:1. První porážku Plzni připravily mistrovské Pardubice, které na západě Čech vyhrály 2:1 a poprvé v sezoně získaly tři body. Indiánům nepomohl ani premiérový start kapitána a hlavní hvězdy týmu Martina Straky.

Litvínov uspěl na ledě pražské Slavie, kde vyhrál 2:1. Zápas nedohrála hlavní hvězda domácích Roman Červenka, zranění jedné z dvojice posil Pražanů z NHL by ale nemělo být vážné. Zlín i díky dvěma gólům a asistenci Ondřeje Veselého porazil 4:2 Karlovy Vary, které jsou poslední a čekají na premiérovou výhru.

V gólovou přestřelku se zvrtlo utkání Chomutova a Sparty, které nakonec lépe zvládli domácí. Po výhře 7:5 slaví nováček první výhru v normální hrací době po postupu do extraligy. David Hruška navíc díky dvěma gólům vstoupil do Klubu ligových střelců deníku Sport.

První výhru v sezoně slaví i České Budějovice, které porazily Liberec 4:1. Obránce Jihočechů František Ptáček nastoupil k 1 036. zápasu v nejvyšší soutěži a stal se novým rekordmanem extraligy. Liberci k úspěchu nepomohlo ani nasazení brankáře Ondřeje Pavelce, posily ze zámořské NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články