Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Chomutov v přestřelce opět porazil Spartu

Chomutov - Hokejisté Chomutova porazili ve třetím kole extraligy Spartu 7:5 a poprvé v sezoně naplno bodovali. O výhře nováčka v gólové přestřelce rozhodl v 56. minutě Miroslav Zálešák, který poté, co Sparta vyrovnala na 5:5, vrátil vedení zpět na stranu Pirátů. Výhru domácích poté při power play dovršil svým druhým gólem v zápase David Hruška.

Radující se Chomutov
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Domácí, kteří Spartu porazili dvakrát v přípravě před sezonou byli aktivní od začátku. Pozornost Schwarze vyzkoušel Důras, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Hlinka. Oba týmy poté nevyužily přesilovky. Skóre otevřel v 6. minutě Pacovský, ale Piráti dokázali ještě v první třetině třemi góly vývoj zápasu otočit. Schwarze překonali Hřebejk, Polák a kapitán Kraft. Od druhé třetiny nahradil Schwarze Sedláček, Sparta následně přišla i o zraněného obránce Hanzlíka, který opustil led na nosítkách a do hry již nezasáhl.

Hosté následně využili přesilovku, když na 2:3 snížil osamocený Tenkrát. Následně ale chybu v obraně hostů potrestal Lušňák a poprvé v zápase překonal Sedláčka. Vzápětí se navíc prosadil poprvé v zápase i Hruška. Sparta ale přidala na obrátkách a dostala Chomutov pod tlak, i díky 1:51 minuty dlouhé přesilovce pět na tři. Hosté se gólově prosadili až pět sekund před návratem druhého potrestaného hráče. Ještě více zápas zdramatizoval v 44. minutě Ton, který střelou zpoza obránce prostřelil Řehoře v brance domácích.

Domácí se ale i poté snažili hlavně pozorně bránit a vyrážet do protiútoků. Velkou šanci na zvýšení skóre měl v 51. minutě Hřebejk, když jel sám na gólmana hostí. Ve skórování mu ale faulem zabránil Sobotka. Trestné střílení ale Hřebejk zakončil střelou do tyčky. Podobně dopadl i později Hruška, který také rozezněl konstrukci Sedláčkovy branky. Místo zvýšení vedení domácích tak přišlo vyrovnání, když Řehoře překonal podruhé v zápase Tenkrát.

Následně ale šla Sparta opět do čtyřech a krátce po návratu Bahenského na led rozhodl Zálešák. Pražané se snažili vyrovnat, ale i díky dalšímu trestu za příliš mnoho hráčů na ledě se jim to nepodařilo. I ve čtyřech kouč Žemlička opět odvolal Sedláčka, ale Hruška pět sekund před koncem uzavřel skóre a zároveň vstoupil do klubu vyhlášených střelců.

Piráti Chomutov - HC Sparta Praha 7:5 (3:1, 2:2, 2:2) Branky a nahrávky: 11. Hřebejk (Kraft), 14. V. Polák (Duda, D. Hruška), 19. Kraft (Palin), 29. Lušňák (Haffenrichter), 30. D. Hruška (Kraft, Rýgl), 56. Zálešák (J. Mrázek), 60. D. Hruška (Duda, Pulpán) - 6. Pacovský (J. Hlinka, D. Kočí), 25. Tenkrát (Pacovský, J. Hlinka), 39. Broš (I. Rachůnek, Philipp), 44. Ton (I. Rachůnek), 53. Tenkrát (Pacovský, J. Hlinka). Rozhodčí: Hrubý, Kalivoda - Kajínek, Hejl. Vyloučení: 9:11. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4 815.

Chomutov: Řehoř - Palin, Pulpán, Rýgl, J. Mrázek, Macháček, Lučka, Bartejs - Důras, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, V. Polák, M. Procházka - Duda, Sikora, Hromas - Lušňák, Zálešák, Hafenrichter - Jíra. Trenéři: J. Doležal a Antonik.

Sparta Praha: Schwarz (21. V. Sedláček) - Milam, Jan Hanzlík, Philipp, Vallin, Gawryletz, D. Kočí, D. Sobotka - Ton, Broš, I. Rachůnek - Tenkrát, J. Hlinka, Pacovský - Jánský, Simon, Bahenský - Y. Treille, Foster, S. Treille, od 21. navíc Luňák. Trenéři: Žemlička a Votruba.

Mikuláš Antonik (Chomutov): "První třetina nám vyšla, vedli jsme 3:1, ale ve druhé jsme hráli dost v oslabení a Sparta nás zmáčkla. Podařilo se nám ale dostat do vedení 5:2, ale poté nám to haprovalo v středním pásmu. Sparta se dostávala hrozně jednoduše přes střední pásmo a vytvářela si tlak do brány. Hostům se podařilo srovnat, ale my jsme stále věřili, že ten rozdílový gól dáme. Nakonec se nám to podařilo strhnout na naši stranu."

Zástupci Sparty na TK po zápase nepřišli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články