Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hradec Králové vyhrál v Třinci, ale na postup to nestačilo. V semifinále jsou i Plzeň a Liberec

Odveta čtvrtfinále letního poháru byla pro Třinec po prvním utkání proti Hradci Králové (7:1 pro Oceláře) jen formalitou, přesto měla své taháky. V dresu slezského klubu se poprvé představila zámořská posila v brankovišti – gólman Josef Kořenář. V premiéře musel nakonec přijmout těsnou porážku 2:3, ani to ale nic nezměnilo na postupu Slezanů. Dál jde i Plzeň s Libercem. Přímý přenos utkání Pardubice – Zlín sledujte ve čtvrtek na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 16:50.

Utkání Třinec – Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Pepa chytal dobře, byl to spolehlivý výkon. Nastoupil po dlouhé době do zápasu, trénoval jen týden. Myslím, že je tady reálný předpoklad, že se bude ještě zlepšovat," řekl trenér domácích Marek Zadina.

Oceláři po jasné výhře v předchozím duelu nastoupili bez řady opor. Odpočívat nechali elitní formaci i posilu z Detroitu Filipa Zadinu.

Dvaadvacetiletý Kořenář poprvé inkasoval v 11. minutě, kdy jej překonal Vladimír Růžička. V polovině utkání vyrovnal Aron Chmielewski, ale hosté se o tři minuty později dostali opět do vedení. Po 38 sekundách třetí části sice opět vyrovnal Adam Raška, ale poslední slovo měl při vyloučení Miloše Romana kapitán hostů Radek Smoleňák, který rozhodl v 56. minutě.

"Neodehráli jsme moc dobré utkání, bylo to hodně rozházené, nedali jsme si přesně kotouč, chyběla větší agresivita. Musíme se z toho poučit, teď už myslíme na semifinále," dodal Zadina.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Hradec Králové

V Litvínově se brzy rozhodlo

V souboji Litvínova a Plzně byla výchozí pozice obou týmů vyrovnaná, v pondělí totiž zápas skončil 2:2. Na Stadionu Ivana Hlinky ale Západočeši rázně vykročili za postupem již v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Novou brankářskou jedničku Vervy Denise Godlu postupně překonali Filip Suchý, Pavel Musil a Matyáš Kantner.

"První dvě střídání jsme měli dobré, ale to bylo vše. Pak nás soupeř předčil a byl lepší," řekl trenér Vervy Vladimír Országh.

Litvínov ve druhé třetině snížil, ale na branku Pawla Zygmunda odpověděl v přesilovce David Stach. V závěrečné dvacetiminutovce se poprvé mezi střelce zapsal navrátilec ze zámoří Jan Myšák, ale výhru hostů 5:2 zvýraznil Jan Eberle.

"Dvakrát jsme dokázali snížit, nadechovali jsme se, měli další šance, ale Plzeň vždy dokázala skórovat. A po pátém gólu si to už pohlídala," uvedl slovenský kouč domácích.

Trenér Západočechů Ladislav Čihák byl maximálně spokojený. "Chtěli jsme postoupit, chtěli jsme dojít co nejdál. Samozřejmě kluci jsou stále v tréninku, je to příprava, na druhou stranu je to zajímavý turnaj a podle toho jsme k tomu přistoupili. Jsem rád, že se nám povedla úvodní část, konečně nám tam napadaly góly," řekl Čihák.

Postupuje také Liberec

Sparta potřebovala k postupu smazat dvoubrankové manko ze zápasu v Liberci, což se jí nepovedlo. Opět inkasovala jako první, když již ve 3. minutě otevřel skóre junior Jakub Rychlovský. Domácí nevyužili řadu šancí a ve 34. minutě přiblížil Liberec postupu Radan Lenc.

Pražané se stejně jako v pondělí prosadili až ve třetí třetině, kdy nejprve v oslabení snížil David Tomášek a poté v přesilovce vyrovnal uzdravený kapitán Michal Řepík. Další gól ale domácí nepřidali, i když v závěru dlouho riskovali bez brankáře.

"Myslím, že Liberec byl lepší. My jsme ve čtvrtfinále odehráli dvě nebo možná dvě a půl třetiny dobře, a to je na takového soupeře málo. Tygři postoupili zaslouženě," uznal trenér Sparty Miloslav Hořava. Jeho protějšek Patrik Augusta byl spokojený s produktivitou svého celku. "V celém dvojutkání jsme byli produktivnější a v obou případech jsme zvládli koncovku," řekl.

Hokejový Pohár Generali České pojišťovny, čtvrtfinále - 2. zápasy:

HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 31. Chmielewski (Kurovský, M. Adámek), 41. Raška - 11. V. Růžička (Sklenář, Kelly Klíma), 34. F. Pavlík (Kevin Klíma, Perret), 56. Smoleňák (Zámorský, Chalupa). Rozhodčí: Kubičík, Obadal - Axman, Hranoš. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. Diváci: 1000. Výsledek prvního zápasu: 7:1, postoupil Třinec.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 2:5 (0:3, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. Zygmunt (Kudla), 42. Myšák (M. Hanzl) - 3. Suchý (Jiříček, Pour), 3. P. Musil (Gulaš, Budík), 18. Kantner (Mertl), 34. Stach (Kracík, Pour), 45. Eberle (Straka, Kodýtek). Rozhodčí: Úlehla, T. Veselý - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:2. Diváci: 494. Výsledek prvního zápasu: 2:2, postoupila Plzeň.

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 2:2 (0:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 42. Tomášek (Sukeľ, Piskáček), 47. Řepík (Horák, Tomášek) - 3. Rychlovský (Najman, J. Vlach), 34. Lenc (Birner, Gríger). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:9, navíc Rosandič (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1423. Výsledek prvního zápasu: 2:4, postupuje Liberec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články