Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeň i Litvínov mají k postupu stejně daleko, Zadina se v Třinci uvedl dvěma góly

Letní pohár se dostal do čtvrtfinálové fáze, do které postoupila osmička nejlepších tuzemských hokejových týmů. Plzeň na úvod uhrála remízu 2:2 s Litvínovem, ačkoli po první třetině prohrávala už o dvě branky. V dalším průběhu se ale trefil Pavel Musil a v závěru srovnal Tomáš Mertl. Přímý přenos čtvrtfinálové odvety Pardubice – Zlín sledujte ve čtvrtek na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 16:50.

Utkání Plzeň – Litvínov
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Jsem rád, že jsem mohl pomoct týmu alespoň k remíze, když už jsme prohrávali. Trefovalo mě to a musím se přiznat, že ani loni v první lize jsem si tolik nezachytal," řekl plzeňský brankář Dominik Pavlát.

Play-off letního poháru se hraje na odvety, kdy se při rovnosti bodů počítají góly. Duel mezi Plzní a Litvínovem tak rozhodne druhý duel na severu Čech, který už bude muset nabídnout vítěze.

Litvínov začal v prvním utkání lépe, když skóre otevřel Samson Mahbod. Richard Jarůšek mohl zvýšit na 2:0 z trestného střílení, ale na Pavláta nevyzrál. Přesto se Jarůšek na konci úvodní části hry přece jen prosadil a "Cheza" vedla o dvě branky. Domácí Západočeši ale našli cestu alespoň k remíze. U obou tref figuroval jako nahrávač Milan Gulaš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Litvínov

Zadina se v premiéře za Třinec blýskl dvěma trefami

Třinec deklasoval v prvním zápase domácí Hradec Králové 7:1 a je blízko postupu do semifinále. Dvěma góly se na výhře Ocelářů podílel útočník Filip Zadina z Detroitu, jenž nastoupil za slezský celek poprvé.

Slezané vykročili za jasnou výhrou a postupem již v první třetině. Zadina, který má začít sezonu v extralize s ohledem na pozdější start NHL, otevřel skóre hned při svém prvním střídání v čase 1:17. Poté se v přesilovce prosadil Matěj Stránský, na jehož trefu sice odpověděl Jakub Lev, ale ve 13. minutě podruhé skóroval Zadina.

Ve druhé třetině přidali Oceláři další tři branky, jednu v dvojnásobné početní výhodě. Poslední slovo měl ve 48. minutě David Kofroň, středeční odveta tak bude zřejmě jen formalita.

"Povedl se nám vstup do zápasu, dali jsme dva brzké góly a malinko utlumili domácí ve snaze nastavit tón utkání. Myslím, že jsme hráli velmi dobrý, pohledný hokej plný bruslení, měli jsme spoustu šancí a v podstatě kontrolovali hru. Jsme rádi za vstup do série, takový jsme si představovali," uvedl trenér Třince Václav Varaďa.

Sparta dotahovala, Liberec ale výhru udržel

Prestižní souboj mezi Libercem a Spartou ovládli domácí zejména díky vydařenému začátku. V první třetině získali dvoubrankový náskok, který ve 21. minutě navýšil při hře čtyři na čtyři Tomáš Filippi.

"Měli jsme katastrofální vstup do zápasu. První polovinu utkání bylo na ledě jen jedno mužstvo. Ve druhé polovině jsme výkon zlepšili, trochu jsme také změnili sestavu," řekl trenér Sparty Josef Jandač.

Pražané ve třetí třetině snížili na 2:3 poté, co se vedle Jana Buchteleho trefil i Marek Kvapil, jenž do Sparty přišel před rokem z Liberce a proti svému bývalému týmu nastoupil poprvé. Většinu minulé sezony totiž vynechal kvůli zranění. Vyrovnat se ale hostům nepodařilo, naopak při vlastní přesilové hře inkasovali počtvrté. Druhý gól v zápase si připsal Jaroslav Vlach a uzavřel na 4:2.

"Vyhráli jsme, takže pocity jsou dobré. Víme, že to nebyl bezchybný výkon, ale máme to dobře rozehrané. Výhru a výhodu dvou branek do odvety bereme a ve středu pojedeme na Spartu vyhrát a postoupit. Hrál se dobrý a rychlý hokej, Sparta chtěla hrát aktivně a myslím, že se to divákům muselo líbit," řekl Vlach.

Jandače čtvrtý inkasovaný gól hodně mrzel. "Vzhledem k postupové matematice. I tak ale věřím, že postupové šance jsou stále otevřené," řekl trenér Sparty.

Blíž k postupu do semifinále má i Zlín, který přehrál Pardubice 4:2. Berani rozhodli ve druhé třetině, kdy si zásluhou branek Zdeňka Okála vypracovali klíčový náskok. Nejprve se domácí útočník prosadil při hře čtyři na čtyři, poté v přesilovce. Ve 49. minutě snížil Vladimír Svačina na 2:3, ale o 74 sekund později vrátil domácím dvoubrankové vedení Bedřich Köhler.

Hokejový Pohár Generali České pojišťovny, čtvrtfinále - 1. zápas:

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 2:2 (0:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. P. Musil (Gulaš, Budík), 55. Mertl (Kantner, Gulaš) - 8. Mahbod (P. Zdráhal, Jarůšek), 20. Jarůšek (P. Zdráhal, Kudla). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 642.

PSG Berani Zlín - HC Dynamo Pardubice 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Šlahař (Köhler), 27. Okál (Šlahař, Gazda), 35. Okál (Šlahař, Nosek), 50. Köhler (Václavek, Suhrada) - 18. Poulíček (Mandát, Svačina), 49. Svačina (Mandát, Hrádek). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Lederer, Hlavatý. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 696.

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 1:7 (1:3, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Lev (R. Pavlík, Zámorský) - 2. Zadina (D. Musil), 5. M. Stránský (Hrňa, M. Růžička), 13. Zadina (M. Doudera, Gernát), 23. Chmielewski (Veselý, Raška), 29. Raška (Veselý), 35. M. Růžička (M. Stránský, Vrána), 48. Kofroň (Kundrátek, M. Kovařčík). Rozhodčí: Hradil, Kika - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 7:2. Využití: 0:2. Diváci: 1044.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 7. J. Vlach (Knot, Šír), 14. Lenc (Derner, Gríger), 21. Filippi (Lenc), 59. J. Vlach (Lenc, Rosandič) - 42. Buchtele, 45. Kvapil (Košťálek, Dvořák). Rozhodčí: R. Svoboda, Šindel - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:2. Bez vužití. Diváci: 1328.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články