Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Start extraligy se posouvat nebude, kluby chtějí začít hrát v polovině září

Všechno podle plánu? Zatím to tak vypadá, i když pandemie koronaviru nespí. Zástupci extraligových klubů každopádně dali na mimořádném jednání Valné hromady Asociace profesionálních klubů ledního hokeje jednomyslně najevo, že chtějí nový ročník soutěže zahájit v plánovaném termínu. A tím je pátek 18. září. ČT sport a web ctsport.cz nabídne z extraligy tradiční kompletní zpravodajství a přímé přenosy.

Radost hráčů Plzně v utkání se Spartou
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Kluby tedy nebudou usilovat o posun začátku extraligy. Podmínkou je ale stanovení jednoznačných podmínek a opatření v souvislosti s pandemií koronaviru.

"Nezbytným předpokladem pro úspěšné zahájení sezony je dořešení důležitých podmínek, mezi které patří zejména nastavení přijatelných karanténních opatření pro hráče ledního hokeje a realizační týmy, udržení alespoň stávajících kapacitních možností jednotlivých zimních stadionů," uvedl prezident APK LH Aleš Pavlík.

Za důležitý faktor zároveň označil kompenzace ztrát "vzniklých v souvislosti s omezeními vyplývajícími z nařízení státu". O nich zástupci hokeje v současnosti jednají s Národní sportovní agenturou a představiteli vlády.

Prezident Českého hokeje Tomáš Král
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Náhrady budou nejen v hokeji, ale i v dalších sportech," řekl prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král. Extraligové kluby by podle něj měly získat i finanční kompenzace za testování na covid-19, která budou zápasům předcházet. Nelze však počítat s kompenzacemi za všechny ztráty, které klubům vinou koronavirové krize vznikly.

Ještě před rozhodnutím APK LH zároveň Král řekl, že s případným posunem startu extraligy nesouhlasí. "Musí se hrát, ať jsou podmínky jakékoliv. Soutěže by nezačaly, kdyby došlo k ochromení celé společnosti. Že by se řeklo, že lidi mají být doma. I ve fotbale dělají vše pro to, aby se hrálo. My jsme v podobné situaci, jen o měsíc později," podotkl.

Úvodní extraligové kolo je na programu v pátek 18. září, o den dříve se uskuteční předehrávka mezi Českými Budějovicemi a Hradcem Králové. "Máme zájem odstartovat sezonu Tipsport extraligy v plánovaném termínu," uvedla ředitelka marketingového partnera Jana Obermajerová z BPA.

Zdroj
ČTK, hokej.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články