Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Boleslav potřetí za sebou těsně prohrála, Spartě zajistil dva body v prodloužení Dvořák

Sparta zvítězila v duelu dohrávaného 13. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi 3:2 v prodloužení a bodovala tak již poosmé za sebou. Během této série hned sedmkrát slavili Pražané výhru. O tu poslední se postaral vítěznou trefou v čase 61:15 obránce Tomáš Dvořák. Domácí prohráli potřetí za sebou o gól, z toho dvakrát podlehli až v prodloužení.

Utkání Mladá Boleslav - Sparta
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

"Byl to vyrovnaný zápas, moc branek dneska nepadlo. Škoda, že jsme v utkání dvakrát přišli o vedení, ale nakonec jsou dva body dobré. Boleslav rychle bruslí, takže jsme neměli moc času na rozehrávku. K tomu bylo hodně soubojů, ale s tím jsme tady počítali. Jsem rád, že jsme hodně situací dokázali ubránit," řekl Dvořák.

Pražané do utkání ještě nepostavili čerstvou posilu  útočníka Sobotku, jejich branku hájil Neužil, zatímco domácí trenéři v rámci pravidelného střídání nahradili Růžičku Krošeljem.

První šanci měl při vlastním oslabení hostující Tomášek, ale sám před Krošeljem dokázal trefit jen lapačku slovinského brankáře ve službách Bruslařského klubu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Sparta

Skóre se poprvé měnilo až ve druhé třetině. V hostující početní výhodě, kterou si sparťané přenesli z úvodní dvacetiminutovky, se bekhendem prosadil Říčka. Vedení hosté ale drželi pouhých 19 sekund, než srovnal na 1:1 Šťastný.

"Byl to těžký zápas. Oba týmy hrají podobný hokej  bojovnost, bruslení, souboje a dobré bránění. Navíc máme za sebou hodně zápasů a únava už je trošku znát. Jenom škoda, že jsme prohráli druhé prodloužení za sebou. Tam už je to trošku vabank, ale i tak to mrzí. Na druhou stranu je lepší jeden bod než žádný," uvedl mladoboleslavský útočník David Šťastný.

Spartě mohl vrátit vedení na začátku třetí části Tomášek, ale Krošelj ještě dokázal proti jeho dorážce v krkolomné pozici vytasit levý beton.

Sparta pak udeřila znovu v přesilovce, když využila i svou druhou početní výhodu: Říčkovu slabou střelu srazil Krošelj jen před sebe, kde si na svou šanci počíhal Pech a vrátil hostům vedení.

Po pěti minutách už ale bylo zase vyrovnáno, když Kousal našel na hranici brankoviště Flynna, který se dokázal v předbrankovém prostoru dobře zorientovat.

Další gól v základní hrací době už nepadl a stejně jako v neděli proti Liberci se šlo v Mladé Boleslavi i do prodloužení. Po 75 vteřinách jej rozhodl střelou mezi brankářovy betony hostující Dvořák.

"Byl to těžký zápas, kterému nechybělo tempo. Pro oba týmy to byl pátý zápas v deseti dnech, ale my jsme rádi, že můžeme hrát, protože teď jsme nějakou dobu jenom trénovali. Jsme rádi, že se štěstí nakonec v prodloužení přiklonilo k nám," uvedl trenér Sparty Miloslav Hořava.

BK Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:3 v prodloužení (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. D. Šťastný (Fillman), 52. Flynn (O. Najman, P. Kousal) - 22. Říčka (Pech, Buchtele), 47. Pech (Říčka, A. Kudrna), 62. Tomáš Dvořák (Řepík, R. Horák). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Gebaurer, Rožánek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2.

Mladá Boleslav: Krošelj - Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Klikorka - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - Cienciala, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a P. Patera.

Sparta: Neužil - Němeček, Košťálek, T. Pavelka, Piskáček, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Mikliš - Řepík, R. Horák, Rousek - Tomášek, M. Sukeľ, Říčka - A. Kudrna, Pech, Buchtele - Zikmund, D. Vitouch, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články