Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Litvínov doma poprvé v sezoně bodoval, Hüblovým gólem udolal Zlín

Až na šestý pokus se hokejisté Litvínova dočkali domácího vítězství. Severočeši v dohrávaném 13. kole extraligy porazili Zlín 1:0 zásluhou gólu veterána Viktora Hübla z 27. minuty. Brankář Denis Godla udržel první čisté konto v dresu Chemiků.

Utkání Litvínov - Zlín
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Myslím, že jsme odehráli od začátku do konce velmi dobrý zápas. Byli jsme aktivní, měli dostatek šancí a soupeře jsme do mnoha šancí nepustili. Ale když se tam dostal, byl Zlín nebezpečný, stále hrozil, dal dvě tyčky. Oba brankáři podrželi své mužstvo. Pro nás je to velmi důležité vydřené vítězství proti houževnatému soupeři, které bylo podpořené dobrým výkonem," uvedl domácí kouč Vladimír Országh.

Do sestavy Severočechů se vrátil útočník Mahbod, hostující ofenzivě vypomohl při rozsáhlé marodce Pšurný. Úvodní dějství skončilo i přes několik velmi slibných příležitostí bez branek.

Velký úvodní nápor domácích přestáli Berani se štěstím i díky tomu, že brankáře Kašíka zachránila při Jarůškově zakončení levá tyčka.

Strážce zlínské branky se pak vyznamenal při Zdráhalově bekhendu, nevyzrál na něho ani Mahbod a změnu skóre nepřinesl ani Pšurného prohřešek proti pravidlům v osmé minutě.

Postupně se čím dál víc začali osmělovat i Zlínští. Také jim scházel jen kousek k vedoucí brance, když v 15. minutě po Gazdově dalekonosné bombě zvonila pravá tyčka za gólmanem Godlou.

"Věděli jsme, že to nebylo z naší strany ideální, ale chtěli jsme těžit z toho, co se nám povedlo, což byla obranná činnost. Zvládli jsme ubránit ten počáteční tlak Litvínova, což si myslím, že pomohlo k tomu, abychom pak byli lepší a lepší, ale bohužel to nevedlo k lepšímu výsledku," mrzelo brankáře Libora Kašíka, který si připsal v utkání 43 úspěšných zásahů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Zlín

Také ve druhém dějství měli navrch Litvínovští, ale tentokrát už svou převahu promítli i do skóre. Pospíšil s Lukešem připravili dobrou pozici k zakončení pro Hübla, který prostřelil Kašíka. Pro zkušeného veterána šlo o vůbec první branku v nové sezoně.

V další šanci neuspěl Myšák, ve 33. minutě se pak ocitli spolu s Hüblem sami před Kašíkem, jemuž se ale podařilo situaci zachránit, když vystihl Myšákovu nahrávku.

"Začali jsme aktivně a chtěli na Zlín vlítnout, což se docela povedlo. Jen jsme dlouho nemohli dát gól, pak nám to tam naštěstí spadlo. Následně jsme předvedli celkem poctivý výkon i směrem dozadu, kluci skvěle odehráli oslabení ke konci, takže výborný týmový výkon," ocenil výkon mužstva Hübl.

Až ve třetí části si domácí pomohli faulem a Berani se tak dostali poprvé k přesilové hře, jenže příležitosti Ference a Honejska neměly gólovou tečku.

Zvýšit pak mohl na druhé straně Mahbod, Kašík však držel zlínský celek na dostřel. Ve 48. minutě pomohla při Okálově zakončení podruhé v utkání Godlovi branková konstrukce.

Zlínu nakonec nebyly nic platné ani další dvě početní výhody či power-play, při níž trefil tyčku prázdné branky pokusem přes celé kluziště Irving.

"Těžko se to hodnotí... 0:1 je normální porážka ve fotbale, ale v hokeji je to hrozně krutá prohra. Domácí byli aktivnější a měli lepší pohyb v první třetině, dostali nás do velké defenzivy. I díky brankáři Kašíkovi, který chytal výborně, jsme to přečkali. Ve druhé třetině se celé utkání rozhodlo, my jsme pak byli aktivnější a snažili jsme se být v ofenzivě lepší, ale i chybějící kousek štěstíčka nás připravil o to, abychom tady alespoň bodík sebrali," litoval kouč poražených Robert Svoboda.

HC Litvínov - Berani Zlín 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 27. V. Hübl (F. Lukeš, Pospíšil). Rozhodčí: Hejduk, Šindel - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:2. Bez využití.

Litvínov: Godla - Irving, Demel, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Ščotka, Štich - Mahbod, Gerhát, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, M. Hanzl, P. Zdráhal - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Řezníček, M. Novotný, Ferenc, Gazda, Suhrada, Matyáš Hamrlík - J. Ondráček, Herman, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Karafiát, P. Sedláček, Kubiš - Dobiáš, R. Pšurný, Václavek. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články