Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Olomouc po pěti porážkách získala alespoň bod, vedoucí Plzni vystřelil výhru kanonýr Mertl

Olomouc sice dokázala v dohrávaném 13. kole extraligy poprvé po pěti zápasech bodovat, ale nakonec podlehla doma vedoucí Plzni 1:2 v prodloužení. Indiáni díky deváté výhře za sebou vedou tabulku o čtyři body před druhou Spartou. V čase 63:06 rozhodl útočník Tomáš Mertl, který se s devíti góly dělí o vedení v tabulce střelců.

"Každá prohra mrzí. Získali jsme ale s Plzní aspoň bod a musíme se od něčeho odrazit. Po pěti zápasech jsme aspoň takto bodovali a věřím, že nám to pomůže. V prodloužení jsem pochytal nějaké šance a pak mi tam propadla střela, která se dala chytit. Je to škoda, ale Plzeň byla v prodloužení určitě lepší," řekl olomoucký brankář Branislav Konrád.

Hanáci při velké marodce přivítali v ofenzivě dočasné posily z Komety Brno Jakuba Valského a Silvestra Kuska. První šanci měl extraligový lídr, který si vytvořil závar před brankou Konráda, puk za jeho záda však plzeňští hráči nedostali.

Stejným výsledkem skončilo také Pourovo zakončení v přečíslení tří hráčů proti jedinému obránci. Olomouc mohla jít do vedení v šesté minutě, ale Káňovi sklouzl při dorážce puk z hokejky.

Domácí brankář Konrád několika dobrými zákroky držel nerozhodný stav až do závěru první třetiny, kdy ho v přesilovce střelou bez přípravy překonal plzeňský kapitán Gulaš.

"Až na prvních deset minut druhé třetiny jsme tu odehráli velice dobré utkání. Měli jsme množství oslabení, se kterými jsme si poradili výborně. Na vyložené šance jsme vyhráli a ten bod jsme tu podle mě ztratili. Měli jsme hodně šancí i takových náznaků, kdy nám to třeba jen přeskočilo hokejku, Olomouc takové tutovky neměla. V prodloužení jsme byli lepším týmem, hráli jsme dobře na puku a výhru jsme si zasloužili," uvedl asistent trenéra Plzně Jiří Hanzlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Plzeň

Olomoučtí začali druhou třetinu aktivně, Káňa vystřelil z dobré pozice těsně vedle a Knotek do připraveného Frodla.

Po chybě hostů v rozehrávce se navíc sám před plzeňským gólmanem objevil Valský, ale Frodl jej o radost z první branky v olomouckém dresu připravil.

Olomouci se zvýšená aktivita vyplatila ještě před polovinou zápasu, kdy se ujala nenápadná Ondruškova střela od modré čáry.

Otočit vývoj zápasu mohl Čachotský, ale Frodl si proti jeho střele připsal efektivní zákrok lapačkou. Plzeň mohla naopak hned třikrát skórovat ve vlastním oslabení.

Proti prvnímu zakončení Kodýtka se stačil přesunout včas Konrád, Musil nedokončil nadějné obtočení kolem branky a Poura v samostatném úniku vychytal opět domácí brankář.

Konrád musel být pozorný také na začátku třetí třetiny při zakončení Gulaše a Mertla. Poté se na další větší šanci čekalo až do 58. minuty, kdy za Konrádova záda málem propadlo Langovo tečované nahození od modré čáry.

V prodloužení pak byl blízko rozhodující brance Čerešňák, ale také s jeho pokusem si Konrád nadvakrát poradil.

Plzeň byla v prodloužení aktivnější a Konrád musel zasahovat postupně proti pokusům Straky, Kodýtka, Poura a Kracíka.

Překonat olomouckého brankáře se povedlo až Mertlovi, který z bezprostřední blízkosti dorazil vyražený puk po Gulašově střele. Nic na platnosti branky nezměnila ani trenérská výzva domácích.

"Škoda, že jsme to nedotáhli na nájezdy, tam by to možná byla větší loterie. Snažíme se být pozitivní, sezona je dlouhá. Věříme, že to nastartujeme a otočíme výsledky v náš prospěch. Všechny zápasy totiž byly do poslední třetiny vyrovnané, tak snad se k nám přikloní i trochu toho štěstí," dodal Konrád.

HC Olomouc - HC Plzeň 1:2 v prodloužení (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Ondrušek (T. Černý, Olesz) - 19. Gulaš (Čerešňák, Rob), 64. Mertl (Gulaš). Rozhodčí: Horák, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, T. Černý - V. Tomeček, J. Knotek, Burian - Kucsera, Nahodil, J. Káňa II - Valský, Kusko, Olesz - Bambula, Mácha, Čachotský. Trenéři: Moták a Tomajko.

Plzeň: Frodl - Stříteský, V. Lang, Čerešňák, Kvasnička, Jiříček, Budík, L. Kaňák - Gulaš, Mertl, F. Suchý - Kantner, P. Musil, Pour - Rob, Kracík, Stach - F. Přikryl, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články