Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hradec nevyužil dvě dvojnásobné přesilovky a poprvé v sezoně doma prohrál

Karlovy Vary vyhrály v dohrávaném 13. kole extraligy v Hradci Králové 4:0 a potřetí za sebou naplno bodovaly. Východočeši naopak ve čtvrtém domácím duelu v této sezoně poprvé prohráli. Gólem a asistencí přispěl k úspěchu Energie útočník David Kaše, gólman Filip Novotný vychytal první čisté konto v tomto ročníku. Domácí jej nepřekonali ani ze dvou přesilových her v pěti proti třem.

Radost hráčů Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Hlavní je, že byl výborný týmový výkon. Hodně kluků zblokovalo hodně střel a to mi hodně pomohlo k tomu, abych měl nulu. Hlavní je to vítězství, toho si moc vážím. Jsou to důležité body. Jsem rád, že se nám venku daří a musíme to potvrdit i v dalším utkání," řekl Novotný, jehož tým čeká v pátek doma Kometa Brno.

Do hradecké branky se podruhé za sebou postavil Lukeš. Tentokrát se mu však nedařilo tolik jako proti Olomouci, kdy zůstal nepřekonaný.

Hosté totiž v první třetině mistrně zvládli přesilovky, v nichž se dostali do vedení 2:0, i když za dvacet minut pálili přesně na branku jen šestkrát.

Nejprve se v sedmé minutě prosadil Koblasa, který šikovně tečoval prudkou přihrávku do horní poloviny branky a Lukeš byl bez šance.

Rovněž druhou početí výhodu Západočeši zvládli. Ve 12. minutě se prosadil centr prvního útoku Kaše, jenž se trefil z pravé strany.

Královéhradečtí se těžko prosazovali proti dobré obraně hostů, za ní navíc stál výborně chytající Novotný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Karlovy Vary

V první části si poradil s možností Smoleňáka, na začátku druhé podržel tým především při Koukalově střele zblízka. Jeho spoluhráči tak měli dost klidu na útočné výpady.

Třetí úspěšný přišel ve 30. minutě, kdy Pulpán poslal dlouhou přihrávku Beránkovi, který jel sám a gólmana Hradce pokořil střelou mezi nohy.

Pro domácí to nebyla poslední rána ve druhé třetině. Ve 35. minutě inkasovali počtvrté, když bek Zámorský po svém faulu úplně přestal hrát a Zábranský využil výhodu.

Hradci navíc nepomohla ani přesilovka pět na tři. Hráli ji 54 vteřin, ale pouze Smoleňák ohrozil Novotného. Brankář Energie se však překonat nenechal.

Ve třetí třetině se domácí pokoušeli o zvrat. Hnali se do útoku, ale hosté velmi pečlivě bránili. Hradci nepomohla ani druhá dvojnásobná přesilovka. Tentokrát ji hrál 63 vteřin, jenže Novotný měl jen jeden těžší zákrok po Zámorského tvrdé ráně.

Hradec si připsal alespoň jednu výhru, když reprezentant Hronek v bitce jasně předčil hostujícího Kadlece. Na body to ale nestačilo.

"Oni na nás od první třetiny vlítli. Měli jsme tam blbé dva fauly hned ze začátku a z toho padly dva góly. My jsem dál nebyli disciplinovaní a dostali jsme další góly. Sami jsme se nedokázali dostat do velkých šancí a proto ten výsledek 0:4," prohlásil královéhradecký obránce Radim Šalda, který se vrátil do sestavy Hradce po třech zápasech.

Hradec Králové - Energie Karlovy Vary 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Koblasa (Šenkeřík, D. Kaše), 12. D. Kaše (Šenkeřík), 30. O. Beránek (Pulpán, L. Zábranský ml.), 35. L. Zábranský ml. (Kohout, Pulpán). Rozhodčí: Sýkora, Šír - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 7:8, navíc Hronek - M. Kadlec oba 10 min. Využití: 0:2.

Hradec Králové: Š. Lukeš - Zámorský, Nedomlel, Hronek, Jank, F. Pavlík, Šalda, Pilař - Smoleňák, Cingel, Orsava - Kelly Klíma, V. Růžička ml., J. Sklenář - M. Chalupa, Lev, Perret - Jergl, Koukal, R. Pavlík. Trenér: V. Růžička st.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Plutnar, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, D. Kaše, Hladonik - M. Zabloudil, T. Mikúš, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, M. Kadlec. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články