Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Třinec nekompromisně trestal chyby nováčka, České Budějovice přehrál 6:3

Souboj neporaženého favorita se zatím bodově strádajícím nováčkem překvapení nepřinesl. Třinec přehrál České Budějovice v dohrávaném 13. kole extraligy bez výraznějších potíží 6:3 a i v osmém utkání sezony mohl slavit vítězství. Rozhodnutí přinesla druhá třetina, ve které sice Motor dvakrát skóroval, domácí Oceláři ale přesto odskočili do bezpečného tříbrankového vedení.

Utkání Třinec - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

České Budějovice po prohře klesly na poslední místo. "V některých minulých zápasech jsme vedli, ani to nám nestačilo. Mohli jsme to uhrát a být v jiné situaci. Potřebujeme více klidu na hokejkách a hlavně si věřit. Chybí nám sebedůvěra," řekl k nepříjemné sérii hostující útočník Martin Novák. "Potřebujeme i získat herní zkušenosti, spousta hráčů extraligu vůbec nehrála," dodal.

Motor zmrazil rychlý smolný gól. Brankář Čiliak si nepřipsal ani zásah a už lovil puk z branky, když si Gernátovu prudkou přihrávku od modré čáry srazil do vlastní sítě Venkrbec.

Slovenský bek se podepsal i pod druhý gól. Po jeho křížném pasu střílel bez přípravy Jašek a odražený puk usměrnil do branky Chmielewski. Gernát se touto přihrávkou dostal do čela produktivity obránců (3+8) před Filipa Hronka z Hradce Králové (4+6).

"První gól padl po smolné situaci. Na druhou stranu má Třinec velkou kvalitu a my jsme působili hlavně v první třetině trochu ustrašeně," přiznal trenér Českých Budějovic Václav Prospal, jehož svěřenci prohráli první třetinu na střely 5:16. Ve zbývajících dvou se ale favorizovanému soupeři vyrovnali (27:27).

Aktivnější Třinec začal lépe i prostřední část a rychlý kontr zakončil do odkryté branky obránce Galvinš. České Budějovice rychle odpověděly, po 17 sekundách snížil z dorážky Michnáč.

Domácí Marcinko ale po chytrém pasu Růžičky využil první přesilovou hru Ocelářů v zápase a ve 32. minutě našel Stránský místo mezi Čiliakovými betony. Z početní výhody se v závěru třetiny prosadili i hosté, když se trefil z mezikruží Plášil.

"Budějovice mě mile překvapily. I když prohrávaly, nepřestaly hrát a postupem času se zlepšovaly. Donutily nás pořád makat, protože naší tendencí je, že občas trochu polevíme. Tentokrát to nešlo. Od druhé třetiny se hrálo na obě strany," uznal třinecký gólman Josef Kořenář.

"I když jsme prohrávali, chtěli jsme hrát, jako by se nic nedělo. Snažili jsme se nevnímat výsledek," vysvětlil hostující útočník Novák.

Jašek svým prvním gólem sezony zvýšil na 6:2 a vyhnal ve 45. minutě z branky Čiliaka, který se v Třinci před dvěma lety radoval s Brnem z mistrovského titulu. Domácí Růžička poté rozezvučel tyč.

Poslední úpravu skóre tak obstaral Pýcha, který zkorigoval výsledek v 82 sekund dlouhé přesilové hře pět na tři.

To ale nic nezměnilo na faktu, že Oceláři zopakovali stejný start ze sezony 2016/17, tehdy také v úvodních osmi kolech ztratili jen jeden bod.

"Navázali jsme na předchozí výkony z domácích zápasů. S veškerým respektem k soupeři to byly povinné tři body a bylo by ztrátou je nezískat. Budějovice ale působily velmi dobře, i za nepříznivého stavu nepolevovaly a hrály stále naplno, organizovaně. V tomto směru jsme to měli těžké," uvedl asistent trenéra Ocelářů Marek Zadina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články