Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dolejš čtyřiceti zákroky vymazal Bílé Tygry, Vítkovice vezou z Liberce výhru 3:0

Vítkovice vyhrály v dohrávaném 13. kole na ledě Liberce 3:0. Ostravané o svém vítězství rozhodli třemi góly v závěrečné třetině. Vítěznou branku vstřelil exliberecký útočník Lukáš Krenželok. Brankář David Dolejš zastavil všech čtyřicet střeleckých pokusů Bílých Tygrů a vychytal první čisté konto v sezoně.

Brankář Vítkovic Daniel Dolejš zasahuje
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Máme body z Liberce, odkud se běžně nevozí. Odehráli jsme výborný zápas, dodržovali jsme pokyny trenérů a jsme nesmírně šťastní za výhru. Určitě bylo klíčové, že jsme ustáli dlouhé oslabení ve třech. Jeden gól na začátku třetí třetiny poté zápas rozhodnul," řekl Dolejš.

"Moje nula je taková třešnička na dortu, čekal jsem na ní pět let," doplnil vítkovický gólman, který si připsal v celkem 141. extraligovém duelu pátou nulu. Tu předešlou udržel 29. listopadu 2015 při domácím duelu Ostravanů s Olomoucí (4:0).

Liberec vstoupil do utkání aktivně a hned v úvodní minutě prověřil Dolejše z mezikruží Rachůnek. Poté se před hostujícím brankářem objevil osamocený Gríger, Dolejš ale výborně zasáhnul.

Na druhé straně vyslal Mikyska do přečíslení Malleta, také Kváča byl však připravený. V dalších minutách sice opět diktovali tempo hry domácí, Dolejš si ale se střelami Birnera, Lence i Jelínka poradil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Vítkovice

Úvod druhé části ale Vítkovicím vyšel lépe a Kváča měl plné ruce práce se střelami Hrušky a Lakatoše. Na opačné straně se až před Dolejše proháčkoval Rachůnek, ani on ale se svým zakončením neuspěl.

Poté putoval za dva nedovolené zákroky na trestnou lavici hostující kapitán Polák, kterého vzápětí následoval Dej.

Liberci se tak naskytla ideální příležitost k vedoucímu gólu v dlouhé dvojnásobné přesilovce, Ostravané se ale výborně ubránili.

Krátce po skočení početní výhody se do brejku dostal Gríger, jenže tváří v tvář Dolejšovi neuspěl.

Přesilovou hru si poté zahráli také Vítkovičtí a zasypali Kváču sprškou ran. Liberecký brankář ale s vypětím všech sil odolal.

V samém závěru druhé třetiny měl na hokejce vedoucí trefu Bulíř, Dolejš však svůj tým znovu podržel.

Na začátku třetího dějství tak po rychlém protiútoku bleskově udeřili hosté. Dorážkou vlastní střely otevřel skóre exliberecký Krenželok.

"Chtěli jsme určitě vyhrát, potřebujeme každý bod. Svůj návrat do Liberce jsem moc neřešil. Šest let jsem tu žil, člověku se hned vybaví Ještěd. Celkově tu znám spoustu lidí a mám tu hodně kamarádů, chtěl jsem ale hlavně odvézt nějaký bod," prohlásil Krenželok.

Bílí Tygři mohli hned vzápětí odpovědět v přesilovce, sehráli ji ale špatně a Dolejše prakticky neohrozili. Ani Ostravané ale následně nesehráli svou přesilovou hru příliš dobře.

Hosty to ale nemuselo mrzet - krátce po skončení početní výhody se totiž na modré čáře opřel do puku Polák a jeho střelu usměrnil za Kváčova záda tečující Kubalík.

Liberečtí se museli tlačit do útoku a vytvořili si místy až drtivý tlak, Dolejš ale svůj tým několikrát podržel. V samostatném úniku si na něj nepřišel ani Rachůnek.

Domácí to ještě minutu před závěrečnou sirénou zkusili při hře bez brankáře, výhru hostů ale pečetil trefou do opuštěné branky další bývalý hráč domácích Lakatoš.

"Nedali jsme doma gól, což mluví za vše. Musíme se ještě více tlačit do brány, být celkově důraznější a řešit situace jednodušeji. Dlouhou přesilovku pět na tři jsme neproměnili, to byl určitě zlom zápasu. Týmy jako my zkrátka musí takovou šanci využít," uvedl liberecký útočník Michal Bulíř.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 41. L. Krenželok (Schleiss), 49. T. Kubalík (R. Polák, Dočekal), 60. Lakatoš (Polášek). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:5. Bez využití.

Liberec: Kváča - Šmíd, Knot, Rosandič, T. Hanousek, Derner, Štibingr - Lenc, Bulíř, Birner - Gríger, Filippi, T. Rachůnek - Zachar, P. Jelínek, A. Musil - J. Šír, A. Najman, J. Vlach - Hrabík. Trenér: P. Augusta.

Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Štencel, Polášek, L. Kovář, R. Černý, P. Trška, Koch - Lakatoš, J. Hruška, V. Polák - Šišovský, Schleiss, L. Krenželok - Mallet, J. Mikyska, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články