Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Házenkářky proti Islandu nezaváhaly a připravily si první výhru v přípravě na ME

České házenkářky v závěrečném utkání na přípravném turnaji O štít města Chebu porazily Island 26:21 a připsaly si první vítězství v sezoně. Nejlepší českou střelkyní byla Natálie Kuxová s pěti góly.

České házenkářky
zdroj: ČTK / Profimedia

Svěřenkyně norského trenéra Benta Dahla v souboji účastníků blížícího se mistrovství Evropy dominovaly, po změně stran vedly až o 10 branek a hostující tým v závěru pouze zkorigoval stav.

České reprezentantky naposledy prohrály s Islandem v listopadu 2011 a roli jasných favoritek potvrdily i nyní

Mezi tyčemi tentokrát dostala od úvodu šanci mladá gólmanka Wizurová a za první půli inkasovala jen osmkrát.

Po nervózním začátku se favorit od stavu 5:5 chytil a sérií čtyř branek odskočil do vedení 11:6. Do přestávky zvýšil náskok na šest gólů.

I po změně stran Češky zpočátku pokračovaly v dominantním výkonu a po trefě Cholevové si vytvořily už dvouciferné vedení.

Podobně jako v pátek proti Polsku ale neudržely po celých 60 minut nasazené tempo a severský soupeř v závěru ztrátu o polovinu snížil.

Národní tým obsadil v jubilejním 50. ročníku turnaje konečné druhé místo za vítězným Polskem, které vedle pátečního vítězství ve čtvrtek rozdrtilo Island o 11 branek.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:

Česko – Island 26:21 (14:8)

Sestava Česka: Wizurová, Kudláčková, Novotná – Königová, Stříšková, Kordovská, Andrýsková, Šustáčková, Desortová, Stellnerová, Kuxová, J. Franková, Smetková, A. Franková, Kovářová, Jestříbková, Cholevová, Eksteinová.

Rozhodčí: Beňuš, Uhlíř.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články