Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky neudržely čtyřbrankový náskok a v přípravě podlehly Polsku

České házenkářky ve svém úvodním utkání na přípravném turnaji O štít města Chebu proti Polsku neudržely čtyřbrankový náskok a prohrály 25:28. Svěřenkyně norského trenéra Benta Dahla v prvním zápase sezony většinu času vedly, ještě v polovině druhého poločasu měly čtyřbrankový náskok, ale závěr nezvládly. V sobotu ve svém závěrečném vystoupení na jubilejním 50. ročníku tradičního turnaje změří síly s Islandem. Přímý přenos sledujte od 14:50 na ČT 2 a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ohlasy po utkání Česko – Polsko

Český tým do utkání s dalším z účastníků nadcházejícího Eura vstoupil dobře. V 16. minutě si vypracoval už čtyřbrankové vedení a stejným poměrem vedl ještě v polovině druhého dějství po sérii tří gólů.

Od stavu 22:18 ale v závěrečné čtvrthodině skóroval jen třikrát a Polky dvěma šňůrami skóre otočily. Nejlepší českou střelkyní byla s šesti brankami Charlotte Cholevová.

Reprezentace v Chebu odstartovala přípravu na mistrovství Evropy, které je na programu na přelomu listopadu a prosince.

Trenér Dahl ze zdravotních důvodů postrádá na turnaji dvě největší opory – kapitánku Veroniku Malou a střelkyni Markétu Jeřábkovou.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:

Česko – Polsko 25:28 (15:13)

Sestava a branky Česka: Kudláčková, Novotná, Wizurová – Königová 4, Stříšková, Kordovská 1, Andrýsková, Šustáčková 3, Desortová, Stellnerová 1, Kuxová 2, J. Franková 1, Smetková 4, A. Franková, Zachová 1, Kovářová 2, Jestříbková, Cholevová 6.

Nejvíce branek Polska: Kobyliňská 9. Rozhodčí: Beňuš, Uhlíř. Sedmimetrové hody: 4/4 – 2/1. Vyloučení: 1:3. Diváci: 820.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články