Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Haaland poprvé neskóroval, Manchester City může přijít o vedení v Premier League

Fotbalisté Manchesteru City v 6. kole anglické ligy hráli na hřišti Newcastlu nerozhodně 1:1 a po druhé remíze za sebou mohou přijít o vedení v tabulce. Poprvé v ligové sezoně vyšel gólově naprázdno kanonýr Erling Haaland, který v prvních pěti zápasech nasázel deset branek. Svěřencům Pepa Guardioly také citelně chyběl klíčový záložník Rodri, který kvůli přetrženému vazu v koleně už v sezoně nenastoupí.

Erling Haaland
zdroj: Reuters

Jediným střelcem obhájců titulu a přespříštího soupeře pražské Sparty v Lize mistrů byl chorvatský obránce Gvardiol, který ve 35. minutě po Grealishově akci zaseknutím vyřadil ze hry Burna a překonal brankáře Popea střelou na zadní tyč.

Brzy po změně stran ale domácí Gordon utekl obraně a při snaze obejít Edersona jej brankář City fauloval. Nařízenou penaltu s přehledem faulovaný hráč proměnil.

Před týdnem Manchester City remizoval 2:2 s Arsenalem a ještě dnes se před něj může dostat Liverpool, který má před večerním duelem na hřišti Wolverhamptonu jen dvoubodovou ztrátu. V neděli se před úřadující šampiony může dostat i Aston Villa, s tříbodovou ztrátou je v dosahu Arsenal.

Anglická fotbalová liga – 6. kolo:

Newcastle - Manchester City 1:1 (57. Gordon z pen. - 35. Gvardiol), Arsenal - Leicester 4:2 (20. Martinelli, 45.+1 Trossard, 90.+4 vlastní Ndidi, 90.+9 Havertz - 47. a 63. Justin), Brentford - West Ham 1:1 (1. Mbeumo - 54. Souček), Everton - Crystal Palace 2:1 (47. a 54. McNeil - 10. Guéhi), Chelsea - Brighton 4:2 (21., 27. z pen., 31. a 41. Palmer - 7. Rutter, 34. Baleba), Nottingham - Fulham 0:1 (51. Jiménez z pen.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články