Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň ukázala sílu a dvěma góly v závěru sebrala Frankfurtu výhru

Zaslouženou remízou skončil první zápas fotbalistů Plzně v hlavní části Evropské ligy. Za Frankfurt, který je v Bundeslize nyní na čtvrtém místě, dal vedoucí gól Ekitiké, ale Šulc ještě do poločasu stihl vyrovnat. Po přestávce se trefil střídající Ebimbé a brzy po něm i Kristensen. Plzeňský Adu pak snížením na 2:3 zdramatizoval závěr zápasu a Jemelka v nastaveném čase stihl vyrovnat.

Frankfurt – Plzeň
zdroj: Reuters autor: Heiko Becker

"V šatně jen tak sedíme a koukáme, jestli je to vůbec pravda. Vypadalo to, že se to bude jen dohrávat. Oni pak zaspali. Bylo super, že jsme snížili v 86. minutě a mohli jsme ještě zkusit vyrovnat. Pocity jsou úžasné, úplně super, že z tak těžkého zápasu bereme bod," svěřil se po zápase ČTK záložník Šulc.

S Jedličkou, který v sobotu na Slavii za stavu 0:3 nahradil v brance Tvrdoně, a Vydrou v útoku, nastoupili fotbalisté Viktorie Plzeň na vytrvalým deštěm smáčený trávník na stadionu Eintrachtu Frankfurt. Ten do zápasu vyslal jediného německého fotbalistu Knauffa.

Vyprodané ochozy hnaly od začátku německý celek do útoku, ale žádná útočná smršť se nekonala.

Až v 17. minutě Matanovič vystřelil z dobré pozice, ale Jedlička byl správně postavený a jeho střelu pohodlně zlikvidoval. Plzeňský celek se pod očekávaný tlak nedostal. Snažil se napadat vysoko hráče Eintrachtu a využívat každé příležitosti, dostat se před branku soupeře. Výsledkem byla vyrovnaná hra.

Pak ale Ekitiké po nápadité kombinaci před vápnem Viktorie proskočil mezi plzeňskými obránci a poslal Frankfurt do vedení.

Chvíli poté zaváhal v obraně Kalvach a Matanovič zblízka trefil jen místo, kde byl připravený Jedlička.

Pak za to ve správnou chvíli vzal tahoun českého celku Šulc. Opřel se do míče před pokutovým územím Eintrachtu a trefil přesně k pravé tyči – 1:1. Za tohoto stavu šly také týmy v poločase do kabin.

Obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Kombinací na krátko se německý celek snažil držet poblíž plzeňské branky, ale moc se mu to zpočátku nedařilo. Naopak do šance dva na jednoho šli Vydra a Adu, jehož tečovaná střela ale skončila jen rohovým kopem.

Pak se dostal k míči hodně aktivní Ekitiké a pohotově přenesl hru na druhou stranu hřiště, kde Havel nestihl rozběhnutého Ebimbého, který právě vystřídal a hned se uvedl gólem na 2:1. Nedlouho poté po rohu propálil všechny hráče ve vápně Plzně Kristensen a domácí vedli o dva góly.

Favorit byl na koni, z něhož už nemínil sesednout i když Adu z velké šance zblízka hlavou přestřelil branku Eintrachtu a Vašulín ve skluzu v malém vápně těsně nedosáhl na balon.

Ovšem Adu přece jen v 86. minutě snížil ztrátu Viktorie a pak Jemelka ještě v nastaveném čase v nepřehledné situaci vystřelil Plzni remízu. "Jsem strašně rád, že jsem mohl pomoci týmu, protože první inkasovaný gól šel za mnou. Jsem rád, že jsme urvali bod. Vydřeli jsme to jsme to, jsem pyšný na celý tým, že jsme to za stavu 3:1 nezabalili a dotáhli aspoň do té remízy. Trochu jsem tomu věřil."

Plzeňský kouč Koubek hovořil po zápase o ohromně cenném výsledku a velmi dobrém výkonu: "Jsme spokojeni a já jsem na mužstvo na rozdíl od víkendu velmi pyšný. Viděl jsem v zadních řadách Frankfurtu nejistotu a potom se může stát leccos. Nebyl to suverénní obranný výkon soupeře. Mají skvělou ofenzivu, ale cítil jsem, že můžeme udeřit, když budeme aktivní a v dobrém počtu lidí. Byly tam velmi dobré akce už před těmi dvěma brankami."

Eintracht Frankfurt – Viktoria Plzeň 3:3 (1:1)

Branky: 38. Ekitiké, 62. Dina Ebimbe, 67. Kristensen – 41. Šulc, 86. Adu, 90.+3 Jemelka. Rozhodčí: Balakin – Berkut, Matyaš (všichni Ukr.) – Pairetto (video, It.). Bez karet. Diváci: 56 500.

Frankfurt: Santos – Kristensen (85. Collins), Tuta, Theate, Nkounkou – Knauff (60. Dina Ebimbe), Schirí, Dahúd (71. Larsson), Marmúš – Ekitiké (71. Bahoya), Matanovič (60. Šajbí). Trenér: Toppmöller.

Plzeň: Jedlička – Cadu (82. Jirka), Dweh, Markovič, Jemelka, Havel – Červ (76. Sojka), Kalvach (82. Panoš), Šulc – Adu, Vydra (71. Vašulín). Trenér: Koubek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články