Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

Short track v Lake Placid opanovali Freiová a Koretzky

Předposlední zastávku SP v horských kolech hostí Lake Placid a o úvod programu se postaral short track. V ženském závodě triumfovala Sina Freiová, která v posledním kole utrhla všechny soupeřky. I mezi muži se rozhodovalo až v závěru, kde byl nejsilnějším Victor Koretzky. V závodě do 23 let zaznamenala velký úspěch pro české barvy Simona Spěšná, která si dojela pro skvělé třetí místo. V neděli čeká na bikery cross country. Závod žen můžete sledovat od 17:25 a závod mužů od 19:55 živě na ČT sport Plus.

Závod horských kol
zdroj: facebook.com/UCI Mountain Bike

V ženském závodě bez české účasti se nejvíce na čele ukazovala Švédka Jenny Rissvedsová. Ta celý závod držela ostatní pod tlakem a v posledním kole se s ní udržela už jen Švýcarka Sina Freiová. Ta však dokázala najít síly na nástup a definitivně rozhodnout o vítězství.

Mužský short track byl výrazně agresivnější a to vyústilo i v nemalý počet pádů a zaváhání, které vyřadily některé favority ze hry. A to v čele se Samuelem Gazem, který tak ztratil průběžné vedení v této disciplíně.

Dostal se totiž před něj vítěz short tracku v Lake Placid Victor Koretzky. Francouzský biker drtivě nastoupil v závěrečném kole a všechny nechal jasně za sebou. Ondřej Cink dokončil na 26. místě.

Český úspěch Spěšné v kategorii do 23 let

Se short trackem do 23 let se skvěle popasovala česká bikerka Simona Spěšná, která dokončila na pódiu na třetím místě.

"Od půlky sezony jsem pracovala se sportovní psycholožkou a díky tomu jsem si uvědomila spoustu maličkostí, které mě teď ženou dopředu. Tento výsledek není výkonnostní změnou, ale tím, že jsem si začala věřit. Nebojím se, nevzdávám se a bojuju," řekla Spěšná po životním výsledku serveru mtbs.cz.

Před českou cyklistkou dokázaly dokončit pouze Němka Kira Böhmová a Kanaďanka Isabella Holmgrenová. Třináctá skončila účastnice olympijských her v Paříži Adéla Holubová. V short tracku mužů do 23 let, který vyhrál Švýcar Dario Lillo, obsadil Jan Sáska 24. místo.

Lake Placid hostí předposlední díl Světového poháru horských kol. O víkendu jsou na programu cross country.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články