Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Lovosice si vyšláply na Plzeň a drží neporazitelnost

Lovosice zůstávají i po 3. kole v extralize házenkářů neporaženy, když dokázaly na domácím hřišti porazit Plzeň 32:30. Finalista minulého ročníku ze západu Čech si naopak připsal už druhou porážku.

Zklamaní házenkáři Plzně
zdroj: ČT sport

Hosté začali lépe a vedli až o šest branek. První poločas vyhráli 16:14, ale ve druhé polovině zápasu se domácí nadechli k obratu.

"Hrajeme doma a nechceme tady ztrácet body. Čtyřicet minut jsme tu tahali za kratší konec a pořád dotahovali. Pak se nám podařily dvě tři akce v útoku a obraně, zachytal gólman a postupně jsme to začínali překlápět," shrnul zápas zkušený křídelník Jiří Motl, který k výhře přispěl třemi góly.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ohlasy utkání Lovosice – Plzeň

"Už ten konec prvního poločasu nebyl z naší strany ideální. Začali jsme hrozně propadat v obraně jeden na jednoho. Potřebovali jsme se odrazit od obrany, což se (ale) podařilo domácím," řekl autor sedmi plzeňských gólů Jakub Douda. O jeden víc dal spoluhráč Jiří Dokoupil, nejlepším domácím střelcem byl Jan Kupa s šesti zásahy.

Sezona je na začátku a plzeňští hráči zůstávají navzdory druhé porážce ve třech kolech v klidu. "Je to druhá prohra, ale zajíci se počítají až po honu," zhodnotil plzeňský Jakub Douda.

Lovosice – Talent tým Plzeňského kraje 32:30 (14:16)

Nejvíce branek: Holubec 6, Kupa 5/2, Chajan a Vojíř po 4 – Dokoupil 8, Douda 7/4, Bláha 5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články