Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

ŽIVĚ: Buly – debata expertů. Červenka si otevřel střelecký účet, Sparta napravila zaváhání a derby pro Vítkovice

Kompletním čtvrtým kolem pokračovala základní část extraligy. Sparta si spravila chuť a po porážce s Karlovými Vary tentokrát přehrála Plzeň 5:0. První ocelářské derby patřilo Vítkovicím, které udolaly mistrovský Třinec 2:1 po prodloužení. Karlovy Vary přidaly druhou výhru, když proti Hradci Králové předvedly obrat z 1:3 na 6:3. Souhrn kola nabídne pořad Buly – debata expertů na ČT sport a ČT sport Plus od 21:15.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
ŽIVĚ: Buly – debata expertů

Plzni se proti Spartě nedařilo

Západočeši duel s favoritem nezvládli. Po první třetině sice prohrávali jen o gól po trefě Aarona Irvinga, ale prostřední část se domácím vysloveně nepovedla. Sparťané se v druhé dvacetiminutovce prosadili hned třikrát a definitivně rozhodli o osudu utkání. V průběhu deseti minut přesně mířili Miikka Salomäki, Petr Ton mladší a Kryštof Hrabík v početní výhodě. Skóre uzavřel druhou brankou Ton, už druhé čisté konto v sezoně zaznamenal Josef Kořenář. Plzeň padla potřetí v řadě.

HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Irving (Ton, M. Forman), 29. Salomäki, 32. Ton (Moravčík, Krejčík), 39. K. Hrabík (O. Najman, P. Kousal), 59. Ton (O. Najman). Rozhodčí: Ondráček, Mejzlík – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 5246.

V Ostravě se muselo prodlužovat

Derby mezi Vítkovicemi a Třincem nabídlo jen tři branky. Domácí vedli od 40. minuty po zásahu Jindřicha Abdula v početní výhodě, za hosty srovnal Viliam Čacho osm minut před koncem základní hrací doby. V prodloužení se nakonec radovali Vítkovičtí, když Anthony Nellis využil přesilovou hru čtyř proti třem. Ostravané zvítězili potřetí v řadě, naopak obhájci titulu mají jedinou výhru.

HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 40. Abdul (M. Kalus), 62. Nellis (Rihards Bukarts) – 52. Čacho (Hrehorčák, Dravecký). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Blažek, Lederer. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 6528.

Gólová divočina pro Karlovy Vary

Hradec Králové vedl na karlovarském ledě 3:1, když mezi 21. a 24. minutou třemi góly v rozmezí 136 vteřin stav otočil ve svůj prospěch, ale mnohem impozantnější obrat nabídli domácí. Ještě před druhou přestávkou Energie srovnala na 3:3 a v poslední třetině dokonal obrat Ondřej Beránek necelých šest minut před koncem. Západočeši přidali další dvě branky, přičemž Beránek zkompletoval hattrick. Východočeši dál čekají na první vítězství v sezoně.

HC Energie Karlovy Vary – Mountfield Hradec Králové 6:3 (1:0, 2:3, 3:0)

Branky a nahrávky: 17. Jiskra (Černoch, Reunanen), 28. Černoch (Jaks, Reunanen), 38. O. Beránek (O. Procházka, Jiskra), 55. O. Beránek (Gríger, Černoch), 59. Gríger, 59. O. Beránek – 21. McCormack (Jergl, Perret), 22. Štohanzl (Kalina), 24. Miškář (Jergl, Freibergs). Rozhodčí: Cabák, Šindel – Šimánek, Gerát. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 3260.

Olomouc zvítězila nad Motorem díky gólu v oslabení

České Budějovice prohrály v Olomouci 1:2 a nenavázaly na výhru nad Pardubicemi (6:1). Jáchym Kondelík sice srovnával přesilovkovým gólem, ale po úvodní trefě Jakuba Navrátila přidal druhý gól Hanáků Martin Kohout dokonce v oslabení. Stejný hráč uzavřel výsledek při risku hostů bez brankáře. Olomouc slaví první výhru v ročníku.

HC Olomouc – Banes Motor České Budějovice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Navrátil (P. Musil, Fridrich), 32. Kohout (Kusko), 60. Kohout (Anděl, Kunc) – 22. Kondelík (Gulaš, O. Kovařčík). Rozhodčí: Hradil, Šír – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4025.

Kladno má další tři body, Pytlík se blýskl povedeným zakončením

Rytíři porazili Kometu 4:1 a mají už druhou tříbodovou výhru v sezoně. V minulém ročníku jich přitom vydřeli za celou základní část jen sedm. Vítěznou branku zaznamenal v utkání dvougólový Radek Smoleňák, důležitou trefou v závěru zvyšoval na 3:1 Jaromír Pytlík po efektním zakončení s hokejkou mezi nohama. V brněnském dresu se prosadil pouze Andrej Kollár.

Rytíři Kladno – HC Kometa Brno 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Hanousek (J. Pytlík), 6. Smoleňák (Hanousek, Nemčík), 59. J. Pytlík, 60. Smoleňák (Jarůšek, Šenkeřík) – 31. Kollár (Konečný). Rozhodčí: Sýkora, Květoň – J. Svoboda, Klouček. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 2424.

Litvínov vyloupil liberecký led, ze dvou gólů se radoval McIsaac

Litvínov je dál stoprocentní a vede tabulku. Další tři body si veze z Liberce po výhře 4:2. Dvěma góly k tomu přispěl kanadský obránce Jared McIsaac. Bílým Tygrům nestačily dvě branky Martina Faška-Rudáše v početních výhodách ani vedení 2:1. Pod obrat černožlutých se podepsali ještě Nicolas Hlava a Filip Sandberg.

Bílí Tygři Liberec – HC Verva Litvínov 2:4 (2:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Faško-Rudáš (M. Ivan), 19. Faško-Rudáš (Filippi) – 10. McIsaac (Sandberg), 20. Hlava (D. Kaše, O. Kaše), 25. McIsaac (O. Kaše), 36. Sandberg (Koblasa). Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Kajínek, Ondráček. Vyloučení: 8:5. Využití: 2:1. Diváci: 4036.

Dynamo doma uspělo proti Mladé Boleslavi

Pardubice se dál drží čela tabulka a společně s Vítkovicemi ztrácí na vedoucí Litvínov tři body. Dynamo přidalo třetí výhru v sezoně proti Mladé Boleslavi po výsledku 5:2. Čtyřmi body za gól a tři asistence zazářil obránce Peter Čerešňák, reprezentační kapitán Roman Červenka vstřelil premiérovou extraligovou branku v pardubickém dresu. Středočeši poprvé nebodovali.

HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. T. Zohorna, 7. Červenka (Čerešňák, Radil), 29. Čerešňák, 48. Hájek (Čerešňák, Smejkal), 50. M. Kaut (Smejkal, Čerešňák) – 21. Čajka, 29. Lakatoš (Junttila). Rozhodčí: Pražák, Zeliska – Frodl, Štěpánek. Vyloučení: 7:6, navíc Havlín (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 8791.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články