Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v silniční cyklistice 2024

Ter Stegen má po sezoně, Barcelona shání náhradu. V hledáčku má i Pavlenku

Brankář fotbalové Barcelony Marc-André ter Stegen si přetrhl patelární šlachu v pravém kolenu, podrobí se operaci a s největší pravděpodobností přijde o zbytek sezony.

Marc-André ter Stegen
zdroj: Reuters

Katalánský celek už začal za Ter Stegena shánět náhradu a podle serveru sport.es je jedním z kandidátů i Jiří Pavlenka. Dvaatřicetiletý bývalý brankář Ostravy, Slavie nebo Brém je bez angažmá, takže by do Barcelony mohl přijít i po skončení přestupového okna.

"Nikdo nás v souvislosti s Barcelonou nekontaktoval, to je realita," řekl Pavel Pillár z agentury Sport Invest, která Pavlenku zastupuje.

Dvaatřicetiletý Ter Stegen se zranil těsně před přestávkou nedělního zápasu s Villarrealem. V brance ho nahradil Iňaki Peňa a Barcelona vyhrála 5:1. Ze stadionu převezla Ter Stegena sanitka do nemocnice, kde vyšetření prokázalo vážné poranění pravého kolena, s nímž byl v nedávné minulosti už dvakrát na operaci.

Ter Stegen bude chybět také německé reprezentaci, kde se teprve nedávno stal jedničkou poté, co v národním týmu skončil Manuel Neuer z Bayernu Mnichov. "Je to pro nás obrovský šok. Marc nám bude hodně chybět nejen na hřišti, ale i mimo něj," uvedl kouč Julian Nagelsmann.

Německá média okamžitě začala spekulovat, kdo Ter Stegena v reprezentaci nahradí. Agentura SID uvedla, že nejlepší variantou je Neuerův návrat. Osmatřicetiletý mistr světa z roku 2014 nechtěl podle agentury situaci komentovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články