Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arsenal porazil Liverpool, ale Manchester City udržel druhé místo. West Ham na United nestačil

Ve šlágru 23. kola anglické ligy porazili fotbalisté Arsenalu před svými fanoušky Liverpool 3:1 a byli chvíli druzí. Jenže v pondělní dohrávce Manchester City vyhrál na hřišti Brentfordu díky hattricku Phila Fodena 3:1 a o skóre Arsenal opět předstihl. Na vedoucí Liverpool nyní City ztrácejí dva body, ale mají o zápas méně. Po šesti zápasech poprvé nebodovali hráči West Hamu, kteří prohráli na stadionu Manchesteru United 0:3. V základní sestavě poraženého týmu nastoupili čeští reprezentanti Vladimír Coufal a Tomáš Souček. Chelsea po 45 letech doma podlehla Wolverhamptonu, o vítězství hostů 4:2 se hattrickem zasloužil Matheus Cunha. 

Coufal z West Hamu se snaží zastavit Höjlunda z United
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Arsenal se prosadil jako první ve 14. minutě po trefě Saky. Na konci první půle Liverpool srovnal díky vlastnímu gólu Gabriela. V 67. minutě vystřelil "Kanonýrům" cenné vítězství Martinelli, který po nedorozumění mezi gólmanem Beckerem a stoperem Van Dijkem zakončil do odkryté branky. V 88. minutě hosté dohrávali v oslabení po vyloučení Konatého, pojistku přidal v nastavení střídající Trossard.

Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa, který po sezoně na lavičce Liverpoolu skončí, prohráli teprve podruhé v ligové sezoně a po 15 kolech. Arsenal díky třetí ligové výhře po sobě zdramatizoval boj o titul.

Fotbalisté Manchesteru City otočili utkání na hřišti Brentfordu. Zářil anglický záložník Phil Foden, který dal všechny góly hostů a ti vyhráli 3:1. Manchester prohrával od 21. minuty, kdy dlouhý výkop brankáře Flekkena propadl až za obranu na Maupaye, který samostatný únik s přehledem zakončil. Francouzský útočník se trefil v pátém soutěžním utkání v řadě. Flekken si připsal asistenci jako první gólman v aktuálním ročníku Premier League.

Foden vyrovnal v nastavení první půle po chybě obrany. Obrat dokonal v 53. minutě hlavou po De Bruyneho centru a hattrick završil v 70. minutě po přihrávce Haalanda. Třiadvacetiletý anglický reprezentant je s osmi ligovými góly na druhém místě klubové tabulky kanonýrů společně s útočníkem Álvarezem. Nejlepší střelec soutěže Haaland má na kontě 14 branek, a ani ve druhém utkání po návratu po zranění další nepřidal

Brentford proti City nenavázal na vítězství z předchozích dvou vzájemných utkání a v tabulce je dál patnáctý.

Manchester United poslal do vedení ve 23. minutě útočník Höjlund. Dánský reprezentant stylově oslavil 21. narozeniny. V Premier League skóroval ve čtvrtém soutěžním utkání po sobě, do něhož nastoupil, což se mu povedlo jako nejmladšímu hráči v klubové historii.

"Rudí ďáblové" si pojistili plný bodový zisk krátce po změně stran zásluhou Garnacha. Devatenáctiletý Argentinec v 84. minutě stanovil konečný výsledek. Svěřenci trenéra Ten Haga se posunuli před nedělního soupeře na šesté místo, "Kladiváři" nevyhráli šestý soutěžní duel v řadě.

Chelsea se proti Wolves dostala do vedení v 19. minutě díky Palmerovi, o tři minuty později ale Cunha vyrovnávací trefou otevřel na Stamford Bridge svůj střelecký účet. V závěru úvodního dějství si domácí obránce Disasi dal vlastní gól, po hodině hry zvýšil Cunha na 3:1 a hattrick završil v 82. minutě z penalty. Čtyřiadvacetiletý Brazilec se stal teprve čtvrtým hráčem v Premier League, jenž na stadionu Chelsea zažil v roli soupeře třígólový zápas. Stoper "Blues" Silva už pouze zkorigoval skóre.

Londýnský tým prohrál druhé kolo po sobě a znovu při tom inkasoval čtyři branky, minule podlehl na hřišti vedoucího Liverpoolu 1:4. Současně přenechal Wolverhamptonu desáté místo.

Bournemouth remizoval s Nottinghamem Forest 1:1. Domácí vedli od páté minuty díky Kluivertovi, na konci prvního poločasu vyrovnal Hudson-Odoi. Bournemouth dohrával závěr zápasu bez vyloučeného Billinga.

Anglická fotbalová liga – 23. kolo:

Bournemouth – Nottingham 1:1 (5. Kluivert – 45. Hudson-Odoi), Chelsea – Wolverhampton 2:4 (19. Palmer, 86. Silva – 22., 63. a 82. z pen. Cunha, 43. vlastní Disasi), Manchester United – West Ham 3:0 (49. a 84. Garnacho, 23. Höjlund), Arsenal – Liverpool 3:1 (14. Saka, 67. Martinelli, 90.+2 Trossard – 45.+3 vlastní Gabriel), Brentford – Manchester City 1:3 (21. Maupay – 45.+3, 53. a 70. Foden).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články