Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Giro projelo Toskánskem. "Strade Bianche" etapu vyhrál z úniku Pelayo Sánchez

Šestá etapa Gira d'Italia má španělského vítěze. Pelayo Sánchez ji vyhrál z tříčlenného úniku, když v závěru ve sprintu porazil Juliana Alaphilippa. V růžovém dresu zůstává Tadej Pogačar, Jan Hirt pokračuje na osmém místě průběžného pořadí.

Šestá etapa Giro d'Italia
zdroj: ČTK / Profimedia

Šestá etapa nabídla ochutnávku z programu jarního závodu Strade Bianche: v Toskánsku i nyní byly k vidění některé ze slavných "sterrato" pasáží. Závodníky při jejich průjezdu obklopovala oblaka prachu, ze kterých se jako první vynořil tříčlenný únik s Julianem Alaphilippem, Luke Plappem a Pelayem Sánchezem.

Tato trojice měla zhruba dvouminutový náskok na peloton, se kterým v posledních třiceti kilometrech hospodařila. Hlavní pole se především zásluhou týmu UAE Team Emirates a Ineos Grenadiers přibližovalo, ale závodníci na čele stále měli šanci. A nakonec svou drobnou převahu, která se smrskla až na patnáct vteřin, udrželi.

V Rapolano terme otevřel sprint Australan Plapp, a byl tak v nevýhodě. Alaphilippe byl papírovým favoritem a skutečně šel do čela, jenže ani on se nakonec z vytouženého vítězství neradoval. Závěrečným zrychlením triumfoval závodník Movistaru Pelayo Sánchez, který ve čtyřiadvaceti letech slaví svůj největší úspěch. Pro jeho tým jde o první výhru v sezoně.

"Můžu být spokojený, dal jsem tomu vše. Není hezké takhle prohrát, bylo to blízko, ale Pelayo to udělal perfektně. Snažil jsem se opravdu ze všech sil," hodnotil v cíli Alaphilippe, který téměř rok čeká na profesionální vítězství. 

Růžový dres nadále drží Tadej Pogačar, i když se před něj v etapě ve virtuálním pořadí dostal Plapp. Hlavní favorit závodu vede o zhruba tři čtvrtě minuty před Geraintem Thomasem a Danim Martínezem. Jan Hirt, který s Pogačarem a spol. dorazil s odstupem 29 vteřin za vítězem, drží průběžné osmé místo.

Cyklistický závod Giro d'Italia – 6. etapa (Torre del Lago Puccini – Rapolano Terme, 180 km):

1. Sánchez (Šp./Movistar) 4:01:08 2. Alaphilippe (Fr./Soudal-Quick Step), 3. Plapp (Austr./Jayco-AlUla) -1, 4. Piccolo (It./EF Education-EasyPost) -24, 5. Narváez (Ekv./Ineos Grenadiers), 6. Mezgec (Slovin./Jayco-AlUla), ...31. Hirt všichni -29, 158. Černý (oba ČR/Soudal-Quick Step) -20:33.

Průběžné pořadí: 1. Pogačar (Slovin./UAE Emirates) 23:20:52, 2. Thomas (Brit./Ineos Grenadiers) -46, 3. Martínez (Kol./Bora-hansgrohe) -47, 4. Uijtdebroeks (Belg./Visma-Lease a Bike) -55, 5. Rubio (Kol./Movistar) -56, 6. Fortunato (It./Astana-Qazaqstan) -1:07, ...8. Hirt -1:13, 162. Černý -1:08:02.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články