Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Naprostá katastrofa, absolutní zkrat. Bayern cupuje polské rozhodčí kvůli spornému ofsajdu v nastavení

Polský rozhodčí Szymon Marciniak se podle obránce Matthijse de Ligta omluvil fotbalistům Bayernu za hrubou chybu, které se dopustil ve 13. minutě nastaveného času odvety semifinále Ligy mistrů. Spolu s asistentem Tomaszem Listkiewiczem nedali videorozhodčímu možnost přezkoumat, zda nizozemský obránce vstřelil regulérní gól, který by zápas poslal do prodloužení.

Manuel Neuer v diskusi s rozhodčím Marciniakem
zdroj: Reuters autor: Violeta Santos Moura

Real Madrid zvítězil 2:1 a po remíze v Bavorsku v prvním duelu oslavil postup do finále, v němž se ve Wembley utká s Dortmundem.

Po 11 letech se přitom mohlo v Londýně opakovat čistě německé finále. Jenže zatímco Borussia v úterý přes Paris St. Germain postoupila, Bayern druhý den na Santiago Bernabéu uspět nedokázal.

Hosté cítili po utkání velkou křivdu. "Naprostá katastrofa," okomentoval pro DAZN sporný výrok polských sudích trenér Thomas Tuchel. "Rozhodčí se nám omluvili," uvedl De Ligt.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid – Bayern Mnichov

O sporný výrok se postarali sudí, kterým bylo svěřeno finále posledního mistrovství světa. Duel mezi Argentinou a Francií v Kataru řídil Marciniak jako hlavní a na čáře mu s praporkem pomáhal Listkiewicz.

De Ligt v závěru nastavení vyrovnal na 2:2, jenže gól neplatil. Asistent Listkiewicz signalizoval Mazrávího ofsajd a hlavní Marciniak přerušil hru dřív, než míč doputoval do sítě. Z opakovaných záběrů přitom nebylo vůbec patrné, zda se o postavení mimo hru opravdu jednalo.

Pokud by sudí celou akci nechali dohrát, jak měli, určitě by ji přezkoumal videorozhodčí. Takhle však na rozbor u videa vůbec nedošlo.

"Rozhodčí byli do té doby výborní, ale tohle byl z jejich strany absolutní zkrat. Klasická situace, která se má nechat dohrát, a pak přezkoumat. Vždyť se nechávají dohrávat i akce, kdy je ofsajd naprosto zřejmý. Tady byl maximálně milimetrový, možná vůbec ne," marně protestoval zkušený útočník Thomas Müller.

Právě on De Ligtovi na jeho neuznanou trefu přihrál. "Přijde mi to neuvěřitelné, nechápu, proč nenechali pokračovat ve hře. Odehráli jsme slušný zápas po celých 90 minut. Je smutné, že to pak skončí takhle," litoval čtyřiadvacetiletý nizozemský reprezentant.

O platné góly se postarali náhradníci. Alphonso Davies zajistil Bayernu vedení, Joselu ho však dvěma trefami trumfl.

"V semifinále není čas na výmluvy, opravdu ne. Sporná akce se musí nechat dohrát až do konce, to je pravidlo. A rozhodčí bez ohledu na to, zda šlo o ofsajd nebo ne, pravidla prostě nedodržel. Šlo o hraniční situaci, přitom vůbec nedal videorozhodčímu možnost provést přesnou kontrolu," uvedl Tuchel, který v létě u týmu skončí.

Mnichovský gigant zakončí sezonu bez zisku trofeje poprvé od ročníku 2011/12. "Nechali jsme na hřišti maximum," prohlásil Müller.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články