Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v dráhové cyklistice 2024

West Ham se Součkem vedl, ale pak dostal čtyři góly. Manchester United se dočkal výhry

Favorit potvrdil roli. Fotbalisté Tottenhamu v anglické Premier League na svém stadionu zdolali 4:1 West Ham, za který odehrál v záloze 61 minut Tomáš Souček, Vladimír Coufal strávil už čtvrtý ligový zápas za sebou jen na lavičce náhradníků. Vítězům se po krátkém zranění stehna vrátil do sestavy kapitán Son Hung-min a svým třetím ligovým gólem v sezoně uzavřel skóre. Manchester United otočil na Old Trafford utkání s Brentfordem a po výhře 2:1 ukončil po pěti soutěžních zápasech čekání na tři body.

Tomáš Souček děkuje fanouškům po prohře s Tottenhamem
zdroj: Reuters autor: Hannah Mckay

West Ham přitom vedl. V 19. minutě se ve vápně Tottenhamu uvolnil Bowen a s pomocí teče jednoho z obránců našel ve vápně nehlídaného Kuduse, jenž zblízka otevřel skóre. Domácí odpověděli deset minut před pauzou, Kulusevského střela zpoza vápna překonala brankáře Areolu s přispěním levé tyče.

V druhém poločase si vybudovali "Spurs" třígólové vedení v rozmezí osmi minut. Gólovou smršť odstartoval v 52. minutě Bissouma, následovala smolná vlastní trefa Todiba a branka Son Hung-mina. Korejský útočník mohl vzápětí zvýšit na 5:1, ale ve velké šanci trefil jen tyč. Čtyři minuty před koncem byl za úder do Sarrovy hlavy vyloučen Kudus. Tottenham je v nekompletní tabulce na šestém místě, West Ham je čtrnáctý.

Manchester United v utkání s Brentfordem dotahoval od páté nastavené minuty prvního poločasu, kdy se hlavou trefil Pinnock. Rudým ďáblům se podařilo vyrovnat hned po změně stran, Rashford centrem našel na zadní tyči Garnacha, jenž si připsal druhý ligový gól v sezoně. V 62. minutě zajistil Höjlund svému týmu první vítězství po sérii tří ligových ztrát a dvou remíz v Evropské lize.

Poslední Southampton v zápase dvou nováčků neudržel proti Leicesteru poločasové vedení 2:0, prohrál 2:3 a stále čeká na první tříbodový zisk. Domácí poslali do vedení Archer a Aribo. Hosté snížili v 65. minutě gólem Buonanotteho. Od 73. minuty dohrávali domácí Saints bez vyloučeného Frasera, jenž ve vyložené šanci stáhl ve vápně Vardyho a zavinil pokutový kop, který sám faulovaný hráč bezpečně proměnil.

Obrat dokonal v osmé minutě nastavení střídající Ayew. Jeho branka se stala nejpozdější vítěznou trefou Lišek v historii a zároveň díky ní Leicester poprvé zvítězil ve venkovním zápase, v němž prohrával o dvě branky.

Aston Villa zvítězila na hřišti Fulhamu 3:1 a posunula se na čtvrté místo. Domácí v prvním poločase neproměnili penaltu a od 64. minuty hráli bez vyloučeného Andersena. Vítěznou branku vstřelil v 59. minutě Watkins, jenž se prosadil popáté v sezoně a posunul se na čtvrtou příčku v tabulce střelců.

Anglická fotbalová liga – 8. kolo:

Tottenham – West Ham 4:1 (36. Kulusevski, 52. Bissouma, 55. vlastní Todibo, 60. Son Hung-min – 19. Kudus), Fulham – Aston Villa 1:3 (5. Jiménez – 9. Rogers, 59. Watkins, 69. vlastní Diop), Manchester United – Brentford 2:1 (47. Garnacho, 62. Höjlund – 45.+5 Pinnock), Newcastle – Brighton 0:1 (35. Welbeck), Southampton – Leicester 2:3 (8. Archer, 28. Aribo – 65. Buonannotte, 74. Vardy z pen., 90.+8 Ayew), Ipswich – Everton 0:2 (17. Ndiaye, 40. Keane).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články