Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Dostihy 2024

Můžeme dávat více gólů a využívat šance, řekl po vítězné repríze finále Červenka

Reprízu posledního extraligového finále si v pátek podmanily Pardubice, které ve 12. kole zdolaly Třinec 4:2. První gól hokejistů Dynama v utkání vstřelil kapitán Roman Červenka, jenž nasměroval svůj tým k obratu a tříbodové výhře. V pozápasovém rozhovoru nicméně upozornil, že stále cítí řadu nedodělaných věcí, směrem dopředu i dozadu.

Roman Červenka z Pardubic v akci
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Pardubice vyhrály v extralize potřetí za sebou. "Oproti předchozím zápasům to byl určitě náš lepší výkon. Ve druhé třetině jsme mohli odskočit i víc, šancí bylo spoustu," uvedl Červenka. "Myslím si ale, že určitě můžeme dávat více gólů a využívat šance. Je tam zkrátka řada nedodělaných věcí, směrem dopředu i dozadu," dodal.

Mezi pardubická pozitiva v utkání lze bezesporu zmínit ubráněná oslabení, v přesilovce se Třinec neprosadil. "Oslabení se zlepšila, dostávali jsme dost gólů. Teď to kluci odehráli skvěle, zblokovali jsme spoustu střel. To je pak důležité hlavně do budoucna, kdy to může rozhodovat vyrovnaná utkání. Při hře pět na pět je těžké se prosadit, těch gólů nepadá tolik jako v přesilovce," pokračoval Červenka.

Jeho spoluhráči se vrátili z duelu Ligy mistrů v anglickém Sheffieldu ve čtvrtek v ranních hodinách. Rychle se tak museli přeorientovat na extraligu. "Měli jsme podle mě dobrý pohyb od začátku. Třinec vstřelil první gól, který jsme si vlastně dali sami, ale vydrželi jsme celkem hrát šedesát minut. Ve třetí třetině se zdálo, že Třinec nahazoval puky a nějaké příležitosti měl. Od nás to však byl jeden z těch lepších zápasů," podotkl Červenka.

Na první gól mu přihrál jednadvacetiletý Daniel Herčík, který navíc jednu branku sám vstřelil. S Červenkou opět nastoupil v první formaci Pardubic. "Je to mladý kluk se spoustou energie. Dal důležitý gól, kterým jsme odskočili na 3:1. Je u něj vidět spousta pozitivních věcí a samozřejmě má ve svém věku stále na čem pracovat. Je dobře, že se mu daří," dodal Červenka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články