Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Španělky přestřílely Švýcarky, čtvrtfinále MS nemine ani Japonky

Zdárný reparát za nevydařený poslední zápas skupiny proti Japonkám složily v osmifinále mistrovství světa fotbalistky Španělska. V Aucklandu pětkrát pokořily švýcarskou obranu, která ve skupině ani jednou neinkasovala. O jedinou branku Švýcarska se postarala kvůli špatné komunikaci vlastním gólem Španělka Laila Codinová. Poprvé od stříbra z roku 2015 se dostaly mezi nejlepších osm i Japonky, které vyhrály ve Wellingtonu nad Norskem 3:1.

Skóre otevřela už v páté minutě Aitana Bonmatíová, a byť si pak Španělky daly kuriózně vlastní gól téměř z poloviny hřiště, do poločasové pauzy se prosadily Alba Redondová, podruhé Bonmatíová a Laila Codinová. Pátou trefu na 5:1 přidala v 70. minutě Jennifer Hermosová.

Japonsko se ujalo vedení v 15. minutě, kdy po vlastní brance Ingrid Engenové, která nešťastně zasáhla centrovaný míč, Norky rychle odpověděly díky hlavičce Guro Reitenové. V 50. minutě vrátila Japonkám vedení Risa Šimizuová a na závěrečnou desetiminutovku jim dodala klid po úniku Hinata Mijazawaová.

Španělské fotbalistky v pátečním čtvrtfinále narazí na vítěze nedělního duelu mezi obhájcem stříbra Nizozemskem a Jihoafrickou republikou, Japonky ve stejný den budou hrát s lepším z dvojice Švédsko – obhájkyně triumfu z USA.

První osmifinále tohoto šampionátu sledovalo na stadionu 43 217 fanoušků, což je rekord při fotbalovém zápase na Novém Zélandu.

Mistrovství světa fotbalistek v Austrálii a na Novém Zélandu - osmifinále:

Španělsko - Švýcarsko 5:1 (4:1), Japonsko - Norsko 3:1 (1:1).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články