Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Další favoritky si balí na cestu domů z MS. Němky jen remizovaly s Jižní Koreou

Druhý nejlepší tým národního žebříčku končí už ve skupině mistrovství světa. Německé fotbalistky překvapivě jen remizovaly s Jižní Koreou 1:1. Ve druhém duelu Maročanky porazily Kolumbijky 1:0, a tak postupují tyto dva celky. Zklamání prožívá německá hvězda Alexandra Poppová, ani její branka nepomohla, navíc nastřelila břevno.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo – Jižní Korea

Dvojnásobné mistryně světa Němky chtěly napravit předchozí porážku 1:2 s Kolumbií, do utkání proti Jižní Koreji ale neměly dobrý vstup. Už v šesté minutě inkasovaly po trefě Čo So-hjon.

Favoritky sice do přestávky srovnaly zásluhou Alexandry Poppové, ale ve druhém poločase už další platný gól nepřidaly. Trefu Jule Brandové z 56. minuty rozhodčí po zásahu videa neuznaly pro ofsajd. Němky zaznamenaly nejhorší výsledek na MS v historii. Při předchozích osmi účastech na šampionátu ze základní skupiny pokaždé postoupily.

Maročanky naopak zapomněly na úvodní debakl od Německa 0:6 a připsaly si druhé vítězství za sebou. O vítězství nad Kolumbií a postupu ze druhé příčky rozhodla v nastaveném čase první půle Anisa Lahmaríová, která napravila předtím neproměněnou penaltu Ghizlani Čebbakové. Maročanky narazí v další fázi na Francii, Kolumbijky postupující z prvního místa vyzvou Jamajku.

Mistrovství světa fotbalistek v Austrálii a na Novém Zélandu:

Skupina H:

Jižní Korea – Německo 1:1 (1:1), Maroko – Kolumbie 1:0 (1:0).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články