Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

SOUHRN 13. KOLA: Plzeň utrpěla debakl na Slovácku, Slavia zvládla derby s Bohemians

Utkání na Slovácku skončilo pro Plzeň šokem. Viktoria v generálce na šlágr se Slavií utrpěla debakl 0:4 a pokračuje ve špatných výkonech z posledních týdnů. Na vedoucí Slavii, která ve vršovickém derby udolala Bohemians, ztrácí Západočeši už propastných dvanáct bodů. Jablonci chyběl na lavičce kvůli čtyřem žlutým kartám trenér Petr Rada, to ale Severočechy nezastavilo. České Budějovice porazili 2:1 a přiblížili se na rozdíl bodu druhé Spartě, která má utkání v Opavě odložené kvůli karanténě Slezanů. V boji o pohárové pozice tápe Olomouc, Hanáci popáté v řadě remizovali, tentokrát 1:1 na hřišti Ostravy. Mladé Boleslavi nepomohla ani výměna trenéra, v Liberci prohrála 0:3 a pod Karlem Jarolímem získala jediný bod.

Jan Kalabiška ze Slovácka se raduje z branky proti Plzni
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Slovácko - Plzeň 4:0

Zápasy se Slováckem začínají být pro Plzeň traumatem. Úřadující vicemistr podlehl moravskému soupeři už potřetí za sebou, tentokrát vysoko 0:4. Na debaklu Viktorie se rozhodující měrou podílel záložník Lukáš Sadílek, který na dva góly nahrál a třetí branku vstřelil sám. Plzeň se po triumfu 7:0 nad Teplicemi vrátila k matným výkonům a prohrála třetí z posledních čtyř duelů.

Ostrava - Olomouc 1:1

Dvakrát do jedné řeky nevstoupíš, jenže fotbalisté Olomouce jsou v ní už popáté. Pátý zápas za sebou totiž remizovali v lize 1:1. V Ostravě vedli gólem Yunise, ale z penalty vyrovnal De Azevedo a Baník po čtyřech výhrách remizoval. Velkou zásluhu na tom měl ostravský gólman Laštůvka, který předvedl několik výborných zákroků.

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih a ohlasy utkání Ostrava - Olomouc

Slavia - Bohemians 2:1

Slávisté zvítězili ve vršovickém derby nad Bohemians 1905 2:1. Domácí poslal v úvodu do vedení sedmým gólem v této sezoně nejvyšší soutěže Abdallah Sima, který pak v 66. minutě přihrál na pojistku Lukáši Provodovi. Vzápětí už jen snížil Petr Hronek. Obhájce titulu nadále drží neporazitelnost v ligové sezoně a v nejvyšší soutěži neprohrál už 24 utkání po sobě.

Jablonec - České Budějovice 2:1

Už na šest kol natáhl Jablonec aktuální sérii bez porážky. Severočeši porazili České Budějovice 2:1 a na třetím místě tabulky odskočili čtvrté Olomouci na rozdíl čtyř bodů. Na branku exbudějovického Ivana Schranze navázal po hodině hry Václav Pilař. Za Dynamo, které naopak o šestizápasovou bodovou šňůru přišlo, už jen snížil Mick Van Buren.

Radost fotbalistů Jablonce
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Liberec - Mladá Boleslav 3:0

Mladá Boleslav prohrála 0:3 v Liberci a ani ve třetím utkání pod vedením trenéra Karla Jarolíma nevyhrála. Slovan za druhou výhrou za sebou nasměrovali v první půli Jakub Hromada a vlastní brankou Alexej Tatajev. Konečný výsledek z penalty v závěrečném nastavení stanovil Imad Rondič.

Příbram - Karviná 0:1

Hubená výhra, také výhra. Karviná zvítězila 1:0 v Příbrami a neprohrála už čtyři zápasy po sobě. Hosté se tak posunuli na šesté místo tabulky. Gól v neurovnaném duelu s mnoha nepřesnostmi vstřelil ve 27. minutě Lukáš Bartošák.

Pardubice - Zlín 0:0

Pardubice remizovaly se Zlínem bez branek. Nováček soutěže neprohrál v pražském azylu v Ďolíčku, kde kvůli nevyhovujícímu stadionu hraje domácí ligové zápasy, ani posedmé a získal tam 15 z celkových 19 bodů. "Ševci" nevyhráli a neskórovali ve třetím kole po sobě, v lize remizovali poprvé po 17 zápasech.

Teplice - Brno 1:0

Teplice zvládly záchranářský souboj s Brnem a díky brance Tomáše Kučery ze 79. minuty vyhrály 1:0. Zbrojovka tak zůstala v sestupovém pásmu, domácí Severočeši mu naopak díky prvnímu vítězství po dvou zápasech odskočili na rozdíl čtyř bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články