Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Teplice napravily debakl z Plzně a v důležitém souboji udolaly Brno 1:0

Teplice ve 13. kole první ligy zvládly záchranářský souboj s Brnem a díky brance Tomáše Kučery ze 79. minuty vyhrály 1:0. Zbrojovka tak zůstala v sestupovém pásmu, domácí Severočeši mu naopak díky prvnímu vítězství po dvou zápasech odskočili na rozdíl čtyř bodů.

Utkání Teplice - Brno
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Teplice v minulém kole prohrály 0:7 v Plzni, kde navíc dostal červenou kartu stoper Hošek. Domácí proto i kvůli řadě zranění postavili improvizovanou obranu, v jejímž středu nastoupili záložníci Ljevakovič s Kučerou. Poprvé v sezoně také chytal brankář Diviš.

První poločas patřil navzdory nezvyklé sestavě domácím. V 19. minutě ve vápně propadl míč k Řezníčkovi, který ale trefil břevno.

Ve 26. minutě z dobré pozice Černý namířil tvrdou ránu pouze do brankáře Šustra a chvíli na to Vondrášek střílel z hranice vápna vedle. Vlastní gól si mohl dát brněnský Dreksa, Šustr ale spoluhráče zachránil pohotovým zákrokem.

Po přestávce se dlouho hrálo bez šancí. Do první vážnější příležitosti se v 66. minutě dostali hosté, když se Fousek uvolnil ve vápně, ale zamířil těsně vedle pravé tyče.

Na další příležitost se poté čekalo do 79. minuty a tentokrát už z toho byl gól. Vondrášek po rohu vystřelil a Kučera si patičkou připsal první zásah v sezoně.

"Byl to instinkt a je hezké, že to takhle vyšlo. Ale rozhodně nejsem žádný mistr patička," prohlásil Tomáš Kučera.

Osm minut před koncem mohlo Brno vyrovnat, ale se střelou hostujícího kapitána Dreksy z otočky si poradil Diviš. Zbrojovka poté soupeře přitlačila, její převaha však k šancím nevedla.

Brno tak ve druhém utkání pod staronovým trenérem Dostálkem nenavázalo na výhru 2:1 nad Slováckem a zůstalo s devíti body na první sestupové příčce.

Teplice mají na kontě 13 bodů a jsou čtrnácté. Od patnácté Mladé Boleslavi, šestnáctého Brna i sedmnácté Opavy dělí severočeský celek čtyři body. Poslední je Opava s šesti body.

FK Teplice - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)

Branka: 79. T. Kučera. Rozhodčí: Klíma - Hájek, Váňa - Berka (video). ŽK: Ljevakovič, Diviš - Sedlák, Fousek, Hladík.

Teplice: Diviš - Vondrášek, Ljevakovič, T. Kučera, Černý - Fortelný, Jukl, Trubač (67. Vukadinovič), Moulis (75. Žitný) - Řezníček (75. Radosta), Mareš (90.+4 Kováč). Trenér: R. Kučera.

Brno: Šustr - Kotula (83. Pachlopník), Šural, Dreksa, Bariš - Štepanovský (68. Reiter), Šumbera (57. Fousek), Sedlák (83. Gajič), Vaněk - Růsek, Přichystal (56. Hladík). Trenér: Dostálek.

Radim Kučera (trenér Teplic): "Jsem spokojený, jak jsme se oklepali po debaklu z Plzně a veledůležitý zápas jsme zvládli za tři body. První poločas se mi líbil víc, byla tam větší kvalita v útočné fázi, měli jsme dost šancí na minimálně jeden gól a hosty jsme do ničeho nepustili. Ve druhé půli už byla z týmu cítit zodpovědnost, že potřebujeme body, a hrálo se mezi šestnáctkami. K nám se přiklonilo štěstí, že jsme dali gól. Do útoku jsme toho moc neměli, ale defenziva pracovala velmi dobře a i díky zákroku Diviše při stoprocentní šanci Brna jsme udrželi důležitou nulu."

Richard Dostálek (trenér Brna): "Odehráli jsme vyrovnané utkání a byli jsme domácím rovnocenným soupeřem. Bohužel jsme nezvládli jednu situaci, kdy jsme neubránili jeden rohový kop a to nás stálo body. Chtěli jsme hrát odvážně, což se v některých momentech nepovedlo, ale pomýšleli jsme na vítězství a nakonec si neodvážíme ani bod."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články