Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Koncert proti Teplicím vystřídal zmar. Slovácko zostudilo Plzeň čtyřmi góly

Zápasy se Slováckem začínají být pro Plzeň traumatem. Úřadující vicemistr podlehl moravskému soupeři už potřetí za sebou, tentokrát vysoko 0:4. Na debaklu Viktorie se rozhodující měrou podílel záložník Lukáš Sadílek, který na dva góly nahrál a třetí branku vstřelil sám. Plzeň se po triumfu 7:0 nad Teplicemi vrátila k matným výkonům a prohrála třetí z posledních čtyř duelů. Západočeši se nedokázali dobře naladit na středeční šlágr s vedoucí mistrovskou Slavií.

Milan Havel inkasuje červenou kartu
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Domácí trenér Svědík udělal oproti nepovedenému zápasu v Brně hned šest změn v sestavě a týmu to šlo k duhu. Nejprve pálil nebezpečně z úhlu Petržela, ale Hruška jeho střelu vytáhl na roh.

V 11. minutě po zbytečné ztrátě míče Kayamby ve středu hřiště centroval Navrátil, Petrželovu střelu ještě plzeňský gólman vyrazil, ale na dorážku Kalabišky už nedokázal reagovat."Kali to krásně doběhl a pěkně to dorazil," pochválil Petržela krajního obránce.

Viktoria se do ofenzivy dostávala velmi pozvolným tempem. Ve 21. minutě po rohu Čermáka stříleli Bucha i Kalvach, ale branku neohrozili, podobný osud měla i hlavička Brabce po další standardní situaci.

Příliš hostům nepomohl ani příchod Ondráška za Kayambu už ve 35. minutě. Plzeň dohrála poločas bez šancí na vyrovnání. Nebezpečnější byly akce domácích, při nichž měl starosti i Hruška.

Nejprve zasahoval po střele Kohúta, pak musel několikrát k zemi po ráně aktivního Petržely. "Porazit Viktorku je krásné, ale já z toho mívám smíšené pocity," přiznal Petržela.

Druhou půli začala Plzeň ofenzivně, ale zase zapomněla na zadní vrátka. V 50. minutě po kombinaci na levé straně prodloužil Sadílek přihrávku před bránu na volného stopera Hofmanna, pro něhož nebyl problém uklidit míč do sítě.

Dvoubrankové vedení sice na chvíli ochromilo snahu Plzně, ale od 60. minuty se Viktoria zakousla do svého soupeře všemi silami.

Odstartovala to střela Čermáka, kterou zblokoval Hofmann, pokračovalo dalšími nájezdy na Nemravovu branku. "Byl tam trochu chaos v naší hře, ale brzy jsme se zformovali," popsal tuto pasáž domácí Lukáš Sadílek.

Defenziva Slovácka ale pracovala výtečně, ubránila nejen akce středem hřiště, ale i celou řadu centrovaných míčů. Plzeň naopak přišla po druhé žluté kartě o vyloučeného obránce Havla.

Domácí znovu udeřili v 80. minutě, kdy třetí gól přidal Sadílek a čtvrtý v samotném závěru střídající Kubala, který tak definitivně určil nečekaný výsledek zápasu.

Frustrovaný hostující obránce Limberský po čtvrtém gólu vztekle hodil míč po obránci Šimkovi, ale rozhodčí sedmatřicetiletého beka karetně nepotrestal.

Plzeň utrpěla nejtvrdší ligovou porážku od března 2019, kdy stejným výsledkem podlehla Spartě.

1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 4:0 (1:0)

Branky: 11. Kalabiška, 50. Hofmann, 80. Sadílek, 90. Kubala. Rozhodčí: Ginzel - Caletka, Kříž - Dorušák (video). ŽK: Kohút, Kalabiška, Kubala, Svědík (trenér) - Havel. ČK: 78. Havel.

Slovácko: Nemrava - Šimko, Hofmann, Daníček, Kalabiška - Havlík, Sadílek - Petržela (79. Tomič), Kohút (71. Kubala), Navrátil (79. Srubek) - Jurečka (67. Kliment). Trenér: Svědík.

Plzeň: Hruška - Havel, Hejda, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák (65. Káčer) - Kayamba (35. Ondrášek), Beauguel (65. Mihálik), Ba Loua (88. Alvir). Trenér: Guľa.

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Začnu pochvalou pro celý tým, chytali jsme dobře balóny, byli jsme přímočaří, šli jsme si za svým cílem. První půle byla velmi slušná, po druhém gólu po přestávce jsme se nechali zatlačit, přežili jsme pár standardek, ale pak jsme si to pohlídali a zaslouženě zvítězili. Výtečně zahrál Petržela, s ním roste celý tým, má respekt spoluhráčů. Dnes jsme na rozdíl od zápasu v Brně hráli celý zápas, dnes rozhodovaly taky detaily, ale v náš prospěch. Udělali jsme změny v sestavě, dnes pomohly, obrana pracovala dobře, nepustili jsme Plzeň do žádné větší gólové šance."

Adrian Guľa (trenér Plzně): "Zasloužené vítězství domácích. Náš výkon byl nedůrazný, netýmový, nezvládli jsme to herně, ani výsledkově. Gratuluji Slovácku. Byl tam nedostatek pohybu, málo sprintů. Z mé strany panuje po utkání obrovská nespokojenost. Čeká nás Slavie a věřím, že když nás nakoplo minule vítězství 7:0, tak nás zvedne i tato porážka. Snad nám to na psychice neublíží."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články