Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Derby v Ostravě skončilo bez vítěze, domácí držel Laštůvka

Dvakrát do jedné řeky nevstoupíš, jenže fotbalisté Olomouce jsou v ní už popáté. Pátý zápas za sebou totiž remizovali v lize 1:1. Nyní v prvním utkání 13. kola v Ostravě, kde vedli gólem Yunise, ale z penalty vyrovnal De Azevedo a Baník po čtyřech výhrách remizoval. Velkou zásluhu na tom měl ostravský gólman Laštůvka, který předvedl několik výborných zákroků. 

Ostrava - Olomouc
zdroj: ČT4

Olomouc odstartovala velmi aktivně, ale její první šance přišla až v době, kdy se zdálo, že otěže hry převezmou domácí. Hosté prošli v 18. minutě středem ostravské obrany, ale Falta napoprvé trefil Laštůvku a domácí brankář i jeho opakovaný pokus bravurně vyrazil nohou.

Na druhé straně zahrozil také Baník. De Azevedo se po centru opřel do balonu z voleje, jenže zamířil do Mandousovy náruče. Poté Kaloč v 32. minutě sklepl balon do běhu Šašinkovi, který proskočil mezi stopery a ocitl se sám před brankou, kterou ale minul.

Na konci první půle vychytal Laštůvka tři gólové šance. Nejprve ho nedokázal překonat osamocený Vepřek a poté ani dorážející Yunis. V nastavení pak zneškodnil i jasnou Chytilovu příležitost z malého vápna.

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih a ohlasy utkání Ostrava - Olomouc

Domácí kouč Kozel na množství olomouckých šancí reagoval v poločase dvojím střídáním. Zpočátku se zdálo, že přinesou požadovaný efekt. Hra se srovnala, ale pak se domácí Jánoš pustil s míčem riskantně před domácí vápno, přišel o něj, a i když Laštůvka ještě dvě následné Vepřekovy střely kryl, na Yunisovu dorážku už nestačil.

Sigma byla po gólu opticky lepší, v 74. minutě však Holzer obešel ve vápně Gonzáleze, který do něj strčil rukama. Sudí Hrubeš i po poradě s videorozhodčím Denevem nařídil penaltu, z níž dal De Azevedo pátý gól v ligové sezoně. "Je mi to k smíchu, musím se tomu smát. Někdo si na hřišti dělá, co chce," prohlásil Látal. V nastavení mohl dát Sigmě krutou ránu Zajíc, ale jeho gól na 2:1 kvůli ofsajdu neplatil.

Ostrava, která vyhrála minulá čtyři kola, neprohrála s Olomoucí doma v lize pošesté za sebou, počtvrté v řadě s ní však remizovala. Baník se posunul na šesté místo, a navíc má k dobru dva odložené domácí duely. Hanáci zůstali čtvrtí.

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 1:1 (0:0)

Branky: 74. De Azevedo z pen. - 64. Yunis. Rozhodčí: Hrubeš - Poživil, Ratajová - Denev (video). ŽK: Houska (Olomouc). Bez diváků.

Ostrava: Laštůvka - Fillo, Svozil (46. Pokorný), Stronati, Fleišman - Jánoš, Kaloč (76. Kuzmanovič) - De Azevedo (90. Buchta), Tetour, Potočný (46. Holzer) - Šašinka (62. Zajíc). Trenér: Kozel.

Olomouc: Mandous - Sladký, Hubník, Poulolo, Vepřek - Breite - González (90. Hála), Houska, Chytil (90.+2 Zifčák), Falta - Yunis (84. Nešpor). Trenér: Radoslav Látal.

Luboš Kozel (trenér Ostravy): "Měli jsme těžší nohy než soupeř. Po celé utkání jsme byli horší, remíza je pro nás malé vítězství. Za bod můžeme vděčit Honzovi Laštůvkovi, který v první půli chytil čtyři nebo pět šancí. Rozdíl byl v pohybu obou týmů i v rychlosti do defenzivní fáze. Cením si ale, že jsme zvedli hlavu a vynutili si vyrovnání."

Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Výkon byl z naší strany dobrý. Až na tu jednu šanci Šašinky, kde jsme udělali chybu v obraně. My jsme ale měli spoustu šancí a problém byl v tom, že jsme je neproměnili. I ve druhém poločase jsme měli šance na 2:0. Ale nedali jsme je, Baník z penalty vyrovnal a máme zase jen bod. Dnešní zápas byl ale úplně jiný než ty poslední, šlapali jsme celých 90 minut. Dneska jsme si zasloužili větší bodový zisk."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články